La Palma Aktief

De grote afwisseling van landschappen in combinatie met het zachte klimaat, waardoor het mogelijk is om het gehele jaar door activiteiten in de buitenlucht te ondernemen, maken La Palma tot een geliefde en ideale outdoor-bestemming.

Met keuze uit meer dan 1000 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden kunnen wandelaars op La Palma het profiel van hun schoenen lopen. In de door Oceaanzicht uitgegeven reisgids staan meer dan 60 wandelingen beschreven.

Mountainbikers biedt La Palma bloedstollende trails. Wat dacht je van de tocht die start op de hoogste top en meer dan 2000 meter lager eindigt op het strand van Tazacorte?

Parapenters zweven dankzij de rustige thermiek van het eiland extra lang over vulkaankraters en bananenplantages.

Maria-Louisa gaat graag op pad met haar IJslandse paarden. In parmantige tred gaat de tocht naar de spectaculaire kraterrand.

Met de Atlantische Oceaan rondom kun je overal een hengeltje uitgooien. Vissen op La Palma is veel meer dan naar een dobber staren. Of stap in een kajak om vanaf de Atlantische Oceaan het steilste eiland ter wereld te bewonderen.

Tot slot een speciale tip: de onderwaterwereld van La Palma is een van de best bewaarde geheimen die het eiland heeft te bieden. Ook als je nog nooit eerder hebt gedoken is dit een kans om dat eens mee te gaan maken.

Voor wie in één vakantie het gehele eiland wil rondreizen en zoveel mogelijk verschillende landschappen wil gaan ontdekken, kiest voor de La Palma Rondreis.

Op het mini-continent La Palma valt onuitputtelijk veel te beleven.

Veel plezier!

Marian en Siepko.

Duiken en snorkelen rond het Canarische eiland La Palma

De diepblauwe kleur van de Atlantische Oceaan, afgewisseld met canyons, steile wanden, overhangen, kleine grotten, tunnels en het  adembenemende onderwaterleven maken La Palma tot een uniek duikgebied. De onderwaterwereld van het Canarische eiland La Palma is fascinerend!

 

 
 

Het best bewaarde geheim

 
 

Het zicht onder water is op de meeste dagen van het jaar uitstekend, meer dan 50 meter is geen uitzondering! Op La Palma heb je geen last van stromingen, behalve soms in het zuiden. De watertemperatuur ligt tussen de 18 en 25 graden.


La Palma een ideale duikbestemming voor beginnende én ervaren duikers. Geniet van La Isla Bonita, ook onder water!

Duiken met kinderen op La Palma. 
Op La Palma kan het hele jaar gedoken worden. En zelfs voor wie die nog nooit eerder een duik heeft gemaakt is er een mogelijkheid om de intrigerende onderwaterwereld van La Palma te gaan beleven!  
 
Het geheim van La Palma, de onderwaterwereld.  

Het Nederlandse stel Joost en Nanneke van de duikschool Casa de Buceo zijn ervaren en volledig bevoegde instructeurs en nemen je graag bij de hand om je te begeleiden bij het maken van je eerste duik.

Voordat je het water ingaat krijg je uitvoerige uitleg over het onderwaterleven. Daarna maak je samen een duik in de oceaan met volledige duikuitrusting en één op één begeleiding.

Natuurlijk kunnen ook ervaren duikers terecht bij Casa de Buceo voor het ontdekken van La Palma onder water. 

Telefoon: 0034 663326520. Of loop even langs bij de duikschool Casa de Buceo,
Calle Conrado Hernández, 4, in Los Llanos. Website Casa de Buceo - duikhuis La Palma
 
Op mijn verjaardag kreeg ik een introductieduik cadeau. Samen met Mees en Marjan meldden we ons in La Bombilla waar Joost en Nanneke al aanwezig waren. Omdat het mijn eerste duik was kreeg ik voordat we de oceaan in gingen uitgebreide informatie. We hesen ons in wetsuits en gingen allemaal op het zelfde moment te water.


Nanneke begeleidde me de gehele duik waardoor ik ontspannen om me heen kon kijken. Ik werd verrast door het vulkanische landschap met zijn tunnels en bogen en de enorme diversiteit aan onderwaterleven: kleine en grote gekleurde vissen, sepia's, octopussen, een murene, platvissen en een zeepaardje. De duikfles op mijn rug maakten het mogelijk om een klein uur rond te kijken in deze wonderlijke onderwaterwereld van La Palma.


Eenmaal terug met beide voeten aan wal was het eerste wat me opviel de zwaartekracht. De duikfles en de loodgordel om mijn middel hadden ineens weer gewicht terwijl ik kort daarvoor nog het gevoel had dat ik kon zweven onder water. 


De eerste duik smaakt naar meer. Voor de komende zomervakantie staat het halen van mijn duikbrevet te gepland. 
 Introductieduik op La Palma. 
La Palma duiken
In de gids ´Duiken op La Palma`komen onder andere de algemene duikregels, duiktips en het onderwaterleven aanbod. Voor elke duikstek zijn de algemene basisgegevens en een routebeschrijving opgenomen. 

Daarnaast bevat de gids onderwaterkaarten waarop de route, dieptes en de bijzondere plaatsen zijn aangegeven. Achter in de gids is een uitvouwbare kaart opgenomen met de duiklocaties.

Deze duikgids voor de zelfstandige duiker kan besteld worden bij de schrijver Lex van Lith.  
 Duiken op La Palma, informatie.
Canarische eilanden duiken    
 La Palma met Oceaanzicht    

La Palma Oceaanzicht

Calle Taburiente 6
38750 El Paso, La Palma
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
La Palma
La Palma Vakantiehuizen
Stel een vraag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wandelen La Palma
mountainbiken
kajakken
parapenten
Duiken La Palma
Paardrijden La Palma
Vissen La Palma
La Palma Rondreis
 
Viajes Corazon s.l staat geregistreerd bij de Gobierno de Canarias als IntermediadorTuristico Nr: 0003190.1 en bevoegd om een boeking tot stand te brengen tussen een huurder en verhuurder van een vakantiehuis. Viajes Corazon s.l. biedt geen Viajes Combinadas (pakketreizen) Hojas de Reclamaciones (klachtenformulieren) staan ter beschikking op werkdagen van van 10 uur tot 13 uur, CalleTaburiente 6, 38750 El Paso. Telefoon 0034-922485718

Desktop version