San Andres, dorpje in het noordoosten van La Palma

San Andres is een dorpje met een lange geschiedenis. Aangetrokken door het zachte klimaat en de economische voorspoed van de streek trokken de machtigste families van het eiland kort na de verovering (1493) naar San Andres. Rondom het plein met het oudste kerkje van La Palma werden statige herenhuizen gebouwd. Het dorpje kreeg de adellijke titel Villa de San Andres en was lange tijd het belangrijkste commerciële centrum van het noorden.

Dit veranderde na de aanleg van een geasfalteerde weg door het hoger gelegen dorp Los Sauces. Deze weg maakte het aantrekkelijk om de landbouwproducten met een vrachtauto naar de haven van Santa Cruz te transporteren. San Andres raakte in de vergetelheid en zakte langzaam weg in een diepe slaap, waaruit het waarschijnlijk nooit meer zal ontwaken.

Naast de kerk, midden op het pittoreske plein, kun je aangenaam in de buitenlucht tafelen op het terras van restaurant San Andres. De geserveerde Canarische gerechten zijn bereid volgens eenvoudige receptuur zonder frutsels en fratsen.

Vanaf San andres gaat een kustpad naar het zwembekken Charco Azul

Het gezellige kerkplein van San Andres
Restaurant San Andres op het plein bij de kerk
Terras op het plein naast de kerk van San Andres.
San Andres is misschien wel het mooiste dorpje van de Canarische eilanden
Dromerig dorpje aan de Atlantische Oceaan

La Palma met Oceaanzicht

La Palma Oceaanzicht

Calle Taburiente 6
38750 El Paso, La Palma
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
La Palma
La Palma Vakantiehuizen
Stel een vraag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desktop version