Twan.bekkers.astronomie.palma

Hoe maak ik een foto van een ster?

Het is super hier, de sterrenhemel is buitengewoon mooi!

Nooit eerder zag ik de Melkweg zo helder. Als ik daarna met een DSLR en telelens naar die nevelgebieden richt, zie ik gewoon die nevels met het blote oog! Dat is vanuit NL onmogelijk. Dit is mijn gaafste indruk van hoe mooi de hemel kan zijn.

De foto van de Lagoon Nevel heb ik gemaakt met een Canon 450D gemonteerd op een 80mmAPO telescoop, 520 mm brandpunt.

De astrofoto van de Lagoon Nevel bestaat uit meerdere opnames. Deze opnames worden naderhand digitaal op elkaar geplakt, dit heet ‘stacken’. Na het stacken wordt de foto bewerkt waarbij het contrast, kleur en diepe nevel gebieden naar voren worden gehaald. Bij het stacken worden ook nog calibratie frames gebruikt, om oneffenheden uit de foto te halen, zoals; stofjes.

Ik heb lang gezocht naar een huis met een goede ligging om naar de sterren te kunnen kijken. Casa Picos vinden we een echt paradijsje, er is `s nachts weinig omgevingslicht, het is niet te ver weg van de bewoonde wereld, de Roque de Los Muchachos is goed te bereiken. Vandaar dat ik voor deze locatie heb gekozen.

Meer informatie over de sterrenhemel van La Palma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *