charcos vliegveld la palma

Zwemmen onder het vliegveld van La Palma

Opweg naar het vliegveld rij je er aan ongemerkt overheen en aan voorbij: de zoutwaterbekkens Las Maretas.

 

In geen enkele reisgids staan de natuurlijke zwembaden Las Maretas beschreven. Een bezoek aan het maffe gebiedje zal niet hoog scoren in je persoonlijke top-40 van bezienswaardigheden op La Palma maar is zeker een bezoekje waard.

vliegveld la palma route

Staat de vlucht naar huis gepland in de avond en heb je nog een uurtje om de tijd te doden? Neem op weg naar het vliegveld, gekomen vanuit de richting Santa Cruz, 500 meter voor het vliegveld de afslag bij een groen bord aan de linkerkant van de weg in de richting van de kust.

la palma vliegveld las maretas

Parkeer de auto en kuier wat rond over het pikzwarte lavasgesteente. Er kan voor vertrek naar huis nog een laatste duik worden genomen in een van natuurlijke zwembaden.

la palma vliegveld bezienswaardighedenHet plan was om tijdens de bouw van het nieuwe vliegveld van La Palma een lift te realiseren waarmee je vanuit de aankomsthal naar de zwembekkens Las Maretas kon afdalen. Het gebied zou de bestemming krijgen van een waterpark met botanische tuin.

De crisis van 2008 maakte een einde aan deze plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *