vakantie la palma foto`s

Reisverslag van de rondreis

Rob en Birgit maakten een rondreis op La Palma van 17 dagen en verbleven in zes verschillende accommodaties.

Na de vlucht terug en weer hard aan het werk willen we jullie toch even vertellen wat we van onze vakantie in La Palma vonden.

Het was geweldig! We hebben enorm genoten van het eiland, de natuur, de mensen, de wijn, het eten, en een sigaartje.

 

  1. Het romantische stadshuisje in Santa Cruz was wat moeilijk te bereiken, maar wel een fijn punt om de stad te verkennen. Een vriendelijke entree zorgde voor een fijne entree op het eiland.
  2. Vervolgens naar appartementen Miriam hadden we het geluk om in kamer 10 te kunnen slapen. Wat een groot balkon en mooi uitzicht over de zee, en de mooiere bananenvelden van La Palma. Een fijne wandeling gedaan in Los Tilos en vervolgens afkoelen in Charco Azul.
  3. Daarna twee nachtjes in El Tablado. In het gezellige huisje bij Clair kwamen we niets tekort. Zowaar een gezellige bar avond gehad in haar kroegje met nog zeker een handje dorpsgenoten, en huiszoekers (met wie we verder in de vakantie vaker hebben afgesproken om nog iets samen mee te eten). Erg gezellig en leuke ervaring om er een zware sigaar op te steken.
  4. Vervolgens naar de indrukwekkende grotwoning in Puntagorda. Wat een luxe speciale woning met heerlijke buitendouche. Erg mooi, en zeer compleet zodat we lekker een dagje helemaal niks gedaan hebben.
  5. Na een schitterende ochtend op het strand vertrokken naar een huisje in het Dal van Aridane. Even schrikken over de zandweg naar het huisje, maar het zwembad aan het huisje was heerlijk. Een prima centraal punt om de hele westflank van La Palma te bereiken.
  6. Het einde van de vakantie komt dichtbij, maar gelukkig nog een laatste verblijf in het zuiden van La Palma bij Rosa. Een erg fijn, gezellig huisje waar je zo met een gezin in terecht kunt. Verse eitjes en echt heerlijk gegeten bij de zoutwinning. Een van de betere desserts die ik ooit gehad heb (brownie, noten en warme witte chocolade saus, mmm).

Birgit en Rob

Omdat we startende wandelaars zijn, en het in de middag toch vrij warm kon worden hebben we verschillende tochten gemaakt van iets lager niveau. Dit houdt in dat we meer moeten wandelen zodat we de grote vulkanenroute, de Caldera en de bronnen Marcos een keer gaan maken.

We hebben de reisgids gebruikt als onze vakantiebijbel en de volgende routes gelopen:

– San Andres – Charco Azul (vleermuizen gezien)
– Espigon Atravesado (mooi uitzicht)
– Kustwandeling Gallegos – Franceses (mooie route, cactussen en mooie planten)
– Dorpswandeling El Tablado (Mooie vergezichten, fijn bijkomen van de wijn en sigaar)
– La Zarza (beetje verdwaald en net voor eind iets eerder terug gelopen, wel een schitterend bos)
– Las Tricias (favoriet Birgit, mooie drakenbloedbomen, fijne sfeer)
– Vulkaan Pico Birigoyo (favoriet Rob, heerlijk uitzicht, mooi van de ene kant naar de andere kant van het eiland kijken, andere eilanden zien liggen en wolken in bomen zien hangen)

We hebben veel kunnen zien, veel plaatsjes, stranden, bossen, vulkanen en sterrenkijkers.
Maar nog niet alles, dus we moeten nog een keer terug.

Nogmaals bedankt voor het organiseren van deze trip.

Met vriendelijke groeten,
Birgit & Rob


La Palma Rondreis website

Ook zin om de rondreis op La Palma te maken? Bezoek onze website La Palma Rondreis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *