Oud en Nieuw op La Palma

Als het om feest vieren gaat hebben de Palmeros weinig geduld. Om 2 uur in de middag was de Plaza de España van Los Llanos al afgeladen om het Australische Oud en Nieuw te vieren.

De band Salvapantallas was vanuit Gran Canaria ingevlogen om het ongeduldige publiek te vermaken met bekende popliedjes. Om 4 uur werd uitbundig de laatste noot meegezongen en reisde een deel van het publiek naar de oostkant van het eiland om daar verder feest te vieren met een Zuid-Amerikaanse band. Vanavond zijn ze weer terug in Los Llanos voor het eerste feest van 2019.

Zonnen met natte voeten
De meeste bezoekers van La Palma zaten in het zonnetje met natte voeten op de boulevard van Tazacorte waar golven enthousiast over de balustrade rolden. De wandelaars hadden vandaag het gevoel in de maand februari op La Palma te zijn. Een groot deel van de amandelbomen staat al in bloei. De vegetatie op het eiland sluit het jaar af met dorst. In de periode oktober tot eind december is er 25 % te weinig regen gevallen. Voor de vegetatie en de watervoorraad op het eiland zijn in 2019 een paar regendagen van harte welkom.

Glitter jurken en vlinderdasjes
Om 12 uur vannacht worden er door de verschillende gemeentes van La Palma enkele vuurpijlen de lucht in geschoten en kan er tot vroeg in de ochtend worden gedanst. Mocht je ooit van plan zijn om oud en nieuw op la Palma te vieren vergeet dan niet om voor deze speciale avond je aller mooiste kleren mee te nemen. De vrouwen gaan hooggehakt en zwieren in Wald Disney en glitter jurken, de mannen komen in smoking met vlinderdas het nieuwe jaar begroeten.

Zonnige 2019
We wensen ons zelf en alle gasten die het komende jaar gaan komen een zonnig 2019 met iedere nacht tussen 23 uur en 7 uur een flinke plensbui voor de planten en bomen van het eiland.

Marjan en Siepko

Vakantiehuizen op La Palma Vakantie op het groene Canarische eiland La Palma

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *