la palma for ever

De tijd staat stil op La Palma

Verslag van Doris en Henk Jacobs

We vermaken ons wederom prima op La Palma!

We gaan ook niet meer verder zoeken op de aardbol en menen ons plekje om de winter door te brengen te hebben gevonden. De tijd vertragen is niet nodig op La Palma want hier staat de tijd stil.

Met de bus
Na 6 jaar betalen we nog steeds € 2,10 voor een enkeltje in de bus, een ‘tarjeta de ida’ van Faro naar Fuencaliente of van Jedey naar Fuencaliente of van Puerto naar Jesús of van Las Tricias naar Cueva del Agua… het maakt niet uit.
Als ik van de buschauffeur de prijs te horen krijg, grap ik meteen “como siempre” terug wat meestal wel een brede grijns oplevert.

Selfmade bankje met uitzicht
PS: Ik stuur jullie een foto van ons op een bankje langs de weg omhoog naar de antieke gofio molen bij Buracas, onder Las Tricias. Dat was wel heel bijzonder! Iemand heeft daar met een kraantje wat grond en puin verzet en terplekke van wat oude pallets twee bankjes gemaakt met uitzicht op de uitmonding van de barranco Izcagua in de oceaan.

Er zijn wat yucca’s geplant en er is een heuse selfmade vuilnisbakje aan een paaltje geplaatst. Ik was daar zo verrukt van dat ik een bedankbriefje in het Spaans heb achtergelaten op de zitting van de kraan die even verderop onder een pino canario stond. Als de Palmeros zo ver gaan om het de bezoeker naar de zin te maken, gaan we hier “vol blijde verwachting” de toekomst tegemoet, echt geweldig!!

Groetjes,
Dori en Henk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *