Wandeling Franceses

Dorpswandeling in Franceses

In de meer dan negentien jaar die we op La Palma wonen, hebben we een aantal enthousiaste mensen ontmoet met liefde voor hun werk en het eiland.

We sturen je in de week voor aankomst een lijst met  kleinschalige initiatieven en activiteiten van onze vrienden en kenissen, waardoor er veel ruimte zal zijn voor persoonlijk contact. We geven je graag deze tips om je vakantie te verrijken met nieuwe en onverwachte ervaringen.

Etty van Sluis nam in haar vakantie kontakt op met het Engelse echtpaar Ann and David om een wandeling te maken door het dorp Franceses. We ontvingen na afloop een enthousiaste reactie en een foto.

Hoi Marjan en Siepko,

Vandaag maakten wij een wandeling met Ann en David.

Wat hebben we genoten van deze mensen, van alles wat ze vertelden en van de schitterende natuur.

We hebben weer veel geleerd van het leven van de Palmezen, vroeger en nu.

Dit maakt dat we de mensen en hun land meer gaan waarderen en respecteren.

Dank voor jullie tip!

Alje en Etty, Gert en Ina

De wandeling met Ann and David gaat over vergeten dorpspaden, langs natuurlijke bronnen en grotten, eeuwenoude drakenbloedbomen, boerderijtjes en huizen met houten daken.

Het tempo van de wandeling is laag en het niveau gemakkelijk.

Dag: alle werkdagen van de week. Ontmoetingstijd: 11 uur. Tijdsduur wandeling: 2 uur. Zwaarte: licht. De prijs is 30 euro voor 2 personen en een kleine familie. Wandelschoenen aanbevolen en neem wat te drinken mee.

Route naar de ontmoetingsplaats: neem vanaf de LP-1 de afslag Franceses tussen de kilometerpaaltjes 46 en 47. Na de bocht van het tweede kilometerpaaltje bevindt zich het geel gekleurde sportstadion aan de rechterkant; er is voldoende parkeergelegenheid.

Opgave kan dagelijks tussen 9.00 en 21.00 uur. Bel met Ann (Engels): 0034 660 512 005. De voertaal van deze wandeling is Engels. Hou rekening met een rijtijd vanaf Los Llanos naar Franceses van 1 uur en 45 minuten.

Bekijk ook onze website: La Palma Wandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *