Tom en Vanessa

Terug over hetzelfde wandelpad

Ingezonden reactie van Tom en Vanessa:

In april 2016 hebben we via Oceaanzicht een huisje geboekt in Puerto Naos. Wij ontvingen ook jouw reisgids hierbij “La Palma, ontdek de verborgen schatten”.

Op pagina 38 van de reisgids heb je de volgende zin geschreven;
´ Om terug te komen bij het startpunt wandel je over hetzelfde pad terug. Dat klinkt saai, maar is het niet. Immers: het landschap is totaal anders op de heenreis met het gezicht naar de oceaan gericht dan terug de berg op met zicht op de groen begroeide vulkaantoppen.`

Foto gemaakt onderweg naar de top van de Pico de Bejenado. Tijdens deze wandeling had Vanessa pijn in haar rechtervoet, eenmaal thuis bleek er een botje gebroken te zijn, toch gewoon doorgewandeld tijdens de vakantie.

Het is inderdaad zo dat, ook al is het geen rondwandeling, de terugweg net zo verrassend is als de heenweg. Het is inderdaad totaal anders wat je dan allemaal ziet.

Daar hadden we voorheen nooit zo bij stil gestaan maar nu jaren later komt deze zin iedere vakantie weer terug.

Dan zeggen we; “Siepko zegt dat terug over dezelfde weg totaal anders is dan op de heenweg”. Je ziet weer andere dingen en het landschap is ook anders. Invalshoeken zijn anders.

Kortom, bedankt voor deze manier van denken en omschrijven. Wij vinden het nu niet erg meer als een wandeling geen rondwandeling is.

We moesten je dit gewoon even laten weten 😉

Hartelijke groeten uit Nederland, Tom en Vanessa de Ridder

Wandeling naar de top van de Pico Bejenado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *