Wandeling Lomada Grande

Volg de stenen mannen

De wandeling naar de Lomada Grande is een van mijn favoriete wandelingen op La Palma en maken we minstens een keer per jaar. Het beste moment om deze natuurwandeling te maken is van november tot mei, het landschap is dan op zijn mooist. Het wandelpad is tijdens de wandeling soms lastig te volgen.

De afdaling naar de grote rotspunt in zee Lomada Grande is vanwege het pad met rollende steentjes niet geschikt voor brekebenen. Bovendien moet er na het bereiken van de Lomada Grande en het zwembekken ongeveer 500 meter worden gestegen om terug te keren naar het startpunt.

In de reisgids heb ik een poging gedaan om deze wandeling zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven. Geen gemakkelijke opdracht in een gebied dat vol staat met ornamentele planten van de familie wolfsmelk en rotsen. Hoe vind je aanknopingspunten in een ruig natuurgebied om een wandelroute duidelijk te beschrijven?

Met pen en papier en goed gezelschap die aan de hand van de beschrijving in de reisgids mij voorgingen kwam ik er achter waar de route naar de dikke rotspunt in zee nog verbeterd kon worden.

Lomada Grande, noordwest La Palma

Huisjes in de Lomada Grande

Zwembekken van de Lomada GrandeOp de terugweg kwamen we andere wandelaars tegen zonder wandelgids. Ze liepen zonder duidelijke beschrijving naar de Lomada Grande door op de stenen mannen langs het wandelpad te letten.

Misschien pamper ik de lezers van de reisgids te veel met uitvoerige beschrijvingen en zou bij de beschrijving van deze wandeling volstaan: volg de stenen mannen.

Uitvoerige beschrijving La Palma Wandelen: Lomada Grande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *