Sterrenkijken op La Palma

Ingestuurd verslag door Jolanda den Hollander : Sterrentour La Palma

Voor 27,50 per persoon gingen we met eigen vervoer (geregeld vervoer kan ook) vanaf het bureau van Astro Tours in Los Cancajos in colonne in de richting van de Roque de los Muchachos.

Bij het uitzichtpunt Los Andenes werd gestopt om naar de sterrenhemel van La Palma te kijken. Er werden twee kleine telescopen opgebouwd. Een gids gaf ons in het Engels uitleg en wist ook alle vragen te beantwoorden.

Gedurende twee uur kregen we informatie over sterrenbeelden, sterren, sterrennevels, planeten, de maan en de Melkweg. We konden gebruik maken van de telescopen om naar de sterrenhemel te kijken.

Zowel voor leken als mensen met meer kennis van de astronomie is deze tour geschikt. De gids gebruikte een laserpointers om aan de hemel van alles aan te wijzen, erg leuk, heel mooi!

Melkweg tijdens sterrentour op La Palma (foto: Astro Tours)

We zagen boven het buureiland Tenerife een schitterende opkomst van de maan. Met onze eigen mobiele telefoon konden we door de telescoop een unieke foto maken.

De heenreis per auto is vanaf Los Cancajos ongeveer een uur. Er werd gestart om 21 uur. De terugreis duurt eveneens een uur plus daarna de reis naar ons vakantiehuis Picos in Tijarafe. Een hele onderneming. We waren pas om half 3 terug maar zeker geen spijt!

De sterrentour geboekt via Astro La Palma was wat ons betreft zeer de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *