Het sprookje van Alice op La Palma

Om van de ene wereld in de andere te stappen hoeft Alice in Wonderland alleen maar een deur door te gaan. Op het wondereiland La Palma zijn er geen deuren maar paadjes die je naar een andere wereld brengen.

Het gaat bijna altijd om smalle en verstopte weggetjes waar je gemakkelijk aan voorbij loopt. Het is ondoenlijk om deze geheime paadjes te beschrijven. En al zou ik moeite doen om een exacte beschrijving te maken dan nog zou niemand het kunnen volgen. In een dicht begroeid woud met alleen maar bomen zijn weinig aanknopingspunten om de ingang van een achter een struik verstopt paadje te beschrijven.

Afgelopen weekeinde maakten we een korte wandeling in Cubo de La Galga. Zodra je met de auto de afslag neemt vanaf de Lp-1 bij restaurant Casa Asterio is het alsof je door een deur een nieuwe wereld binnenrijdt. Het landschap is zelfs eind juli nog groen en weelderig.

Iedere stap verder, vanaf de parkeerplaats het laurierbos Cubo de la Galga in, stijgt het sprookjesgehalte van deze wandeling. De lucht is vochtig en koel, de varens zijn overweldigend en de stilte is aangenaam.

Neem niet de afslag bij het bos met varens dat naar een tunnel en een open plek in het bos lijdt. Wandel hoger en hoger, maar niet helemaal tot op het onverharde bospad. Let op de rechterkant van het wandelpad waar zich het paadje bevindt dat afdaalt in de kloof.

En alweer ga je een deur door en stap je een nieuwe wereld binnen, de wereld van Alice op La Palma. Een donker, mystieke en natte kloof begroeid met varens, mossen en lianen. Waterkristallen druppen uit de wand van de kloof. Het is een stukje oeroude jungle op La Palma.

Het paadje vanaf het wandelpad naar de kloof.

Om terug te keren naar de bewoonde wereld loop je over hetzelfde paadje terug. Of volg de volgende routebeschrijving om er een rondwandeling van te maken.

Routebeschrijving wandeling: Cubo de la Galga

De wandeling naar de Cubo de la Galga is een van de wandelingen die gemaakt kan worden tijdens de La Palma Rondreis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *