Middag naar het zuiden van La Palma

Hartje zomer en geen zin in een wandeling. We hebben de keuze uit het ruige noorden, het zonnige westen, het groene oosten of het vulkanische zuiden. We kiezen vandaag voor de laatste optie.

Vanaf ons huis in El Paso rijden we in een half uur over de LP-2 naar Los Canarios, het grootste dorp in het zuiden. We nemen de afslag El Faro en dalen in 15 minuten tot aan het zuidelijkste puntje van het eiland.

In augustus wordt La Palma druk bezocht door Spanjaarden van het vaste land en de Canarische Eilanden. Het is gemoedelijk druk rond de zoutvelden. De reservering die we hebben gemaakt om 14 uur in restaurant El Jardin de la Sal was geen overbodige luxe, op alle andere tafels stond het bordje gereserveerd. Het restaurant bij de zoutvelden gaat voor kwaliteit. Het eten, de bediening het was allemaal uitmuntend verzorgd. Op de kaart staan originele recepten met voor mij nieuwe smaaksensaties.
Restaurant Jardin de la Sal bij de zoutvelden in het zuiden van La Palma.

Ons doel voor het bezoek aan het zuiden van La Palma was het vinden van een zwembekken. Onze zoon is inmiddels ook aangestoken door het ontdekken van bijzondere locaties. De foto die hij ons liet zien van een charco, een diep blauw gat omgeven door de oceaan en een Palmese schoonheid kon niet wachten om vandaag nog ontdekt te worden.

De beschrijving van de route die hij ons gaf was dermate duidelijk dat we in een keer de charco vonden. We waren niet de enigen die de ontdekking hadden gedaan. Toen we over het randje van de rotsen op de charco neerkeken dobberde in het midden ( que sorpresa)  een prachtige jonge vrouw, precies zoals op de foto van onze zoon.

Na het maken van de foto zijn we afgedaald naar het strand La Zamora.

Playa Zamora.

Route naar het zwembekken Roques las Galeras (foto boven aan de pagina):
Neem vanuit Los Canarios de weg naar de kust. Neem in de bocht van de Lp-207 en LP-209 de weg die gaat in de richting van Playa Zamora. Blijf deze weg volgen tot twee oranje huizen omgeven door bananen. Parkeer de auto links op het onverharde pad. Volg dit pad, ga met trapje naar beneden. Loop over de rotsen en kijk niet veel later neer op de charco. Er is een plek waar je met niet al teveel moeite naar benden zou kunnen klauteren. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

Meer informatie over het zuiden van La Palma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *