Tour met E-Bike op La Palma

Van Frans, Ellen, Aad en Janneke  ontvingen we een enthousiaste reactie over de fietstocht in het westen van La Palma. De tocht met gids en een E-bike boekten ze bij Suzanne van Su Bici in Los Cancajos.

Een beknopt tourverslag:
We hebben afgelopen zaterdag een geweldige fietstocht beleefd.

Op woensdag in Centro Cancajos met de innemende Suzanne Pöppe een mooi e-bike arrangement besproken voor de zaterdag. Belangrijk: ze bood kwaliteitsfietsen aan van de merken Riese & Müller en Moustache: Super!

Motto van de tour: genieten van trip naar Caldera, de zee en het vulkaangebied.

We begonnen met een kort bezoek aan het visitor center Caldera de Taburient gevolgd door een steile klim naar Parque National de la Caldera de Taburiente. Aan de top uitgerust met wandeling naar het uitzichtspunt.

Daarna op tempo (tot zelfs 60 km p/u! Kicken, hoor..) afgedaald naar Los Llanos de Ariana: Koffiepauze in centrum met heerlijk gebak. Op ons gemakkie daarna doorgefietst naar Tazacorte, waar Suzanne ons de kloof van de Caldera naar de zee liet zien.

Vervolgens weer dóór via de kustroute langs vele bananenplantages naar Casas de Cuatro Caminos. Daar een welverdiende lunchpauze bij een fraai en het kunstzinnig park Plaza Glorieta.

Daarna naar Todoque, het eruptiegebied van de vulkaan San Juan, met bezoek aan het visitor centrum en de lavatunnel Cueva de Las Palomas. We werden uiterst prettig begeleid door Robin Kloet, een Westlander uit Nederland.

Al met al een heerlijke e-bike trip met uitstekende zorg en begeleiding. We geven Su Bici een groot compliment!

Frans, Ellen, Aad, Janneke en Suzanne op de Plaza de España in Los Llanos.

Gerelateerde link: E-bike tours op La Palma: Su Bici

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *