Re-Belle, een eigenwijs restaurant

Ingezonden smaakrecentie en foto“`  s van Anita Winchester over het restaurant Re-Belle in Tazacorte.

Restaurant Re-Belle, de naam zegt het al: een eigenwijs restaurant. Waar ik het meest van hou is de aparte smaakcombinaties en hoe subtiel en creatief de kok Dennis de gerechten bereidt.

Bijvoorbeeld het dessert: elderflower, peanut, lycee. Volgens mij zat de vlierbloesem en lycee in het ijs en dan kwamen er twee overheerlijke caramelachtige bonbons bij, waarvan een met pinda en iets lekkers en de andere met ook weer twee lekkere smaken. Elk hapje is een feestje.

Klein maar fijn
De gerechtjes zijn klein maar heel erg om van te genieten. Als je ervan houdt om schnitzels zo groot als deurmatten te eten, moet je er niet zijn. Je kunt natuurlijk altijd meer gerechtjes van de kaart nemen. Vooraf krijg je ook nog heerlijk huisgemaakt brood met citroenboter. Ikzelf vind het juist wel fijn om niet half ontploffend het restaurant te verlaten (wat ik meestal anders wel doe).

De komkommer, yoghurt en dille was ook zo mooi geserveerd. Kleurig fris groen, de smaken zowel in een sausje als granule, de komkommer een mooie ingelegde smaak, de yoghurt een beetje in de saus, maar ook als een soort chips van ijs. De kok van Re_Belle tovert met smaken, maar ook met structuren.

En de kleuren knallen er ook mooi uit. Mijn tweede voorgerecht was het varkensvlees met citroengras en sesamzaad. Voor € 7.50 was dat een flink stuk vlees (dat zou in Nederland al snel 18 euro kosten). Heel simpel op het bord, mooi krokante, subtiele saus, vleugje Thais gevoel. Ik hou normaal helemaal niet van vet in vlees. Maar dit vlees was zo mooi zacht gegaard, dat ik heb zitten smullen van het hele gerecht, inclusief het vet. De eend die ik had was ook heerlijk geurig en mals en krokant afgebakken. Met de spinazie en kikkererwtenpuree was het een soort comfortfood. Waar je zo’n gezellig gevoel van krijgt. Ik had die avond geen wijn, want ik moest nog terugrijden naar Los Cancajos.

De prijs die je betaald is misschien wat hoger dan in andere restaurants op La Palma (ook doordat je meerdere voor- en hoofdgerechten neemt). Maar de prijs is niet hoger dan andere, meer luxe restaurants op La Palma zoals bijvoorbeeld Casa Osmunda of El Ingeniero die meer geënt zijn op de traditionele Palmese keuken.

Re-Belle is een beleving. De aparte smaakcombinaties, structuren, de kunstwerkjes op je bord en de liefde waarmee het gemaakt is maakt het echt de moeite waard. Ook de inrichting: moderne elementen samen met mooie Palmese tegelvloer en houten deuren. De wijnkaart (wijnen van het eiland) staat op wijnflessen op tafel die ook als lampjes dienst doen. Ze hebben volgens mij met een kunstenaar uit Tazacorte samen gewerkt en dat is terug te zien in de inrichting. Handoekjes op het toilet vind ik ook zo’n fijn detail.

De bediening is heel professioneel en heel vriendelijk. alles liep als een geoliede machine. Ze hadden het heel druk want het restaurant was vol, maar namen toch de tijd voor persoonlijke aandacht. De kok verandert de kaart tweemaal per week.

Dit is mijn verhaal. Ik vind zelf dat ik niet zo goed kan overbrengen hoe het was. Je zou het echt zelf moeten beleven!

Ik vlieg vrijdag helaas al weer terug naar Nederland. Ik was hier maar een weekje. Het wordt toch echt hoog tijd dat ik de lotto ga winnen en ook een huis op La Palma koop!

Restaurant Re_Belle
Plaza de España 1
Tazacorte
Geopend van 17 tot 22 uur, gesloten op zaterdag en zondag.

Meer informatie over restaurants op La Palma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *