Pizza`s bakken, de mazen van de wet

Met de pizza` s van Roberto zijn we op La Palma opgegroeid. In de twintig jaar dat we elkaar kennen hebben we hem vier keer zijn houtoven zien verhuizen. Roberto is enkele weken geleden neergestreken op de mini-golf van Todoque.

Omdat er op het terrein van de mini-golf in Todoque niet gebouwd mag worden is er een keuken met wielen geplaatst, dat mag wel!

Achter het mobiele restaurant bevindt zich ietwat verstopt de houtoven zonder wielen voor de pizza` s, dat mag niet!

De mazen van de wet
De mini-golf heeft een vergunning voor het hebben van een bar en een cafeteria. De horecawet bepaalt dat een cafeteria alleen gerechten mag serveren waarvan de grondstoffen elders zijn geprepareerd. Je mag dus wel een ingekocht broodje serveren maar niet je eigen broodjes bakken en daarna beleggen.

De pizza` s van Roberto zijn legaal
Ook hier heeft Roberto iets op gevonden; hij maakt thuis het deeg voor de pizza` s en bakt het af in de houtoven, dat mag wel. Om helemaal legaal te zijn zou Roberto onder de houtoven twee wielen moeten plaatsen.

Roberto kennende bouwt hij, als de wet hem er toe verplicht, met alle liefde zijn vijfde houtoven op La Palma, met wielen.

Pizza Erotika
Opmerkelijk: op de kaart staat onder meer een pizza Erotika. Waarmee deze pizza is belegd ga ik niet verklappen. Wel kan ik je iets vertellen over de smaak: hemels!

De mini-golf bevindt zich links van de weg van Todoque naar Puerto Naos.

Nabericht: de mini-golf is verdwenen onder de lava en Roberto is met pensioen.

Meer informatie over restaurants op La Palma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *