Alles wijst er op dat het gaat regenen

Bij de kapper, in de winkel, op straat of waar dan ook. Ieder gesprek gaat over de vraag of het gaat regenen.

In het oosten en noorden heeft het vorige week al flink geplensd maar in het westen van La Palma viel de laatste druppel in april. De bomen in het Dal van Aridane en Tijarafe hebben dorst.

Ufo-wolk boven de Caldera.

Teken van regen
Vanochtend verscheen het eerste teken dat er regen op komst is. Boven de Caldera hingen maar liefst twee Ufo-wolken. Ik ben altijd zwaar onder de indruk van deze wolken. Wanneer er een Ufo-wolk verschijnt, doe ik mijn werk nog maar op halve kracht. Iedere vijf minuten moet ik even kijken hoe de buitenaardse wolk zich ontwikkeld.

Signalen uit de hemel
Behalve de Ufo-wolk waren er meer signalen dat het morgen (mogelijk) gaat regenen. De temperatuur steeg tot 27 graden, er waaide een zacht briesje uit het zuiden. Wanneer de wind tot stilstand komt gaat het beginnen, weten ze op La Palma.

Boven ons hoofd cirkelden een grote groep kraaien, nog een positief bericht uit de hemel. En op de terugweg van Tijarafe naar El Paso zagen we aan de horizon luid en duidelijk het buureiland El Hierro, een duidelijk teken van regen op komst.

En ook het weerbericht geeft voor morgen een wolkje aan met druppen. Alles wijst er op dat het eindelijk gaat regenen in het westen van La Palma.

Informatie over het actuele weer

One response to “Alles wijst er op dat het gaat regenen

  1. Ook wij waren onder de indruk van de ufowolken . We zullen zien morgen, voor hier altijd mooi dat er ook regen nodig is en misschien morgen valt. Wij vernuveren ons wel. Wat een eiland superrrŕrŕ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *