Twee restaurants in haven Tazacorte

De keuze aan restaurants op La Palma wordt steeds groter. Zelfs in de haven van Tazacorte zul je een keuze moeten maken. Eet ik bij het moderne El Balcon of in het naastgelegen restaurant Adrinere?

Restaurant el Balcon
Het nieuwe restaurant El Balcon in de haven van Tazacorte is al vijf maanden geopend. In al die maanden heb ik niets en van niemand ook maar iets gehoord over dit toch wel opmerkelijke restaurant.

Restaurant el Balcon bevindt zich boven het havengebouw van Tazacorte. Boten varen op korte afstand van je gebakken visje voorbij. Het interieur is modern en strak, de stoelen zitten goed en de Canarische en Italiaanse gerechten waren lekker klaar gemaakt.

We kozen tijdens de lunch voor de carpaccio en de verse gebakken vis, de papas arrugadas met groene mojo en de salade caprese. De serveerster was uitermate aardig en vriendelijk. Alles was perfect!

Tegen de avond was ik het bezoek aan restaurant el Balcon echter al weer vergeten. Het bezoek aan het restaurant beklijfde niet. Blijkbaar kan een restaurant ook te perfect zijn en daardoor steriel. El Balcon was als muzak, een vleugje blues had wonderen gedaan.

Restaurant Adrinere
Naast el Balcon bevindt zich restaurant  Adrinere. De eenvoudige eetgelegenheid is gebouwd op vlonders boven het water. We hadden het geluk dat er bij binnenkomst een tafeltje vrij kwam met oceaanzicht.

Alle tafeltjes waren bezet wat het tot een levendig gebeuren maakte. De kok kookt Canarisch, net zoals zijn collega in restaurant el Balcon. Om zijn werk spannend te houden bedenkt de kok wekelijks een nieuw nagerecht.

Door de luidsprekers schalde de op La Palma geliefde popgroep Maná, het vleugje blues wat ik miste in el Balcon.

De keuze tussen restaurant el Balcon en restaurant Adrinere is als kiezen tussen muzak of eten met een vleugje blues.

Lekker eten op La Palma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *