Oud en Nieuw vieren op La Palma

Kledingsvoorschriften en waar moet ik zijn met oud en nieuw?

De bewoners van La Palma grijpen iedere kans om feest te vieren met beide handen aan.

Op oudejaarsavond trek je je mooiste kleren aan, het liefst een tikje extravagant. Het meisje dat overdag schuchter en verveeld achter de kassa zat, is tijdens het feest onherkenbaar veranderd in een spontane en extroverte femme-fatal. De chicos pompen in de ochtend hun spieren nog een keer extra op in de sportschool en trekken in de avond een pak aan met vlinderdas.

De toeristen zijn gemakkelijk te herkennen aan hun fleece jassen en schoenen. De eilandbewoners die van buiten komen, guirres genoemd op La Palma, zijn te herkennen aan hun houterige manier van salsa dansen of dansen alsof ze aan een danswedstrijd mee doen met razendsnelle tussenpasjes en wonderlijke draaiingen.

Australische Nieuwjaar
Omdat een groot aantal bewoners niet kan wachten tot het Fiesta del fin del año eindelijk begint zijn er voorfeesten geprogrammeerd. Waarom wachten tot middernacht als in Australië al om 14 uur de kurk van de champagnefles gaat. In Santa Cruz wordt om deze reden ook het Australische Nieuwjaar gevierd. In Los Llanos staat op dit tijdstip twee popgroepen hun liedjes te spelen op de Plaza.

En als het dan eindelijk het moment is dat de kerkklokken 12 keer slaan, stop je op iedere slag een druif op je mond. Pas daarna is het moment aangebroken om iedereen een gelukkig en vooral gezond 2020 te wensen.

Palmeros kunnen niet tot middernacht wachten en vieren in Santa Cruz de La Palma om 14 uur ook het Australische oud en nieuw.

Waar moet ik zijn met Oud en Nieuw op La Palma?

Los Llanos
Plaza de España 13 tot 15.30 uur: Internationale en Spaanse popmuziek. Een aanrader, lekker ongedwongen in het zonnetje naar muziek luisteren en de heupen alvast los maken.

Om middernacht 24 uur start op de Plaza de España van Los Llanos het Fiesta fin del año, oud en nieuwjaarsfeest met vuurwerk. Op het podium speelt een orkest Zuid-Amerikaans muziek, salsa, rumba, merengue enz. Het feest komt pas echt op gang rond 2 uur in de nacht wanneer de meeste Palmeros de Plaza hebben bereikt. De meeste wandelaars liggen dan al in bed.

Ieder feest wordt op La Palma met hart en ziel gevierd.

Santa Cruz
Om 14 uur start het Australische Nieuwjaar achter het gemeentehuis in de calle Álvarez de Abreu. Het zijn vooral de jongeren die ongeduldig zijn en elkaar hier ontmoeten.

Het afscheid van 2019 begint om 20.30 uur met een Dj, gevolgd door verschillende muziekgroepen en orkesten. Het feest gaat door tot 6.30 uur. Om 24 uur gaan er een paar vuurpijlen van de gemeente de lucht in.

Santa Cruz de La Palma bij avond in de dagen voor oud en nieuw

El Paso
Op het terras bij de kerk kan er al vanaf 14 uur worden gedanst tot je er bij neervalt. Ik verwacht dat de meeste bewoners en jongeren rond dit tijdstip in Los Llanos of Santa Cruz zullen zijn. Om 17 uur vindt er een optreden plaats van de bekendste Canarische popgroep Los Coquillos. Een tribute aan U-2 start om 19 uur. Om middernacht is er een band. De meeste jongeren van het eiland zul je op dit moment niet in El Paso treffen. Het grote feest vindt plaats in Los Llanos.

Las Tricias
Geheimtips: voor wie het graag intiem en klein houdt. Onder de gofiomolen van Las Tricias is een terras met een bar. Vanaf een uur of 23 uur  kun je er terecht om met de bewoners uit het alternatieve noorden het nieuwe jaar in te gaan. Er zal een DJ om dansend de ochtend te bereiken.

Geheimtips: oud en nieuw vieren in het noorden van La Palma bij de gofiomolen van Las Tricias.

Ook in Los SaucesFuencalienteBrenja Baja zullen er rond middernacht optredens plaats vinden.

We wensen iedereen een aangenaam 2020!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *