Boete voor te snel rijden op La Palma

We kregen deze week een telefoontje van een verontruste bezoeker van La Palma. De boete van de Spaanse regering voor te snel rijden was niet alleen aan de hoge kant, ook de vrienden, die onlangs waren teruggekeerd van La Palma, hadden een boete ontvangen.

En zelfs vrienden van vrienden waren beboet voor te hard rijden. Was dat toevallig of ging het om oplichting, was de vraag aan de andere kant van de lijn.

Top-50
Vandaag las ik in de krant dat de verkeersradar in El Paso in de Top-50 staat van de meest succesvolle radars van Spanje. Maar liefst 14.096 personen werden door de radar in 2019 beboet voor te hard rijden. De radar is gelegen aan de LP-3 tussen de tunnel en El Paso, ter hoogte van het bezoekerscentrum Caldera de Taburuente.

Ondanks de aanwijzingen langs de kant van de weg, zoals de vermelding van een radar en de borden met daarop de maximale snelheid, wordt op dit punt (kilometer 20.1) bijna 15.000 keer per jaar de snelheid van 50 kilometer per uur overschreden.

Landschap oorzaak te snel rijden
De verontruste beller reed maar liefst 28 kilometer per uur te snel en kreeg daarvoor een boete van 300 euro. De oorzaak was volgens de beboete automobilist te wijten aan het landschap op La Palma.

´  We waren verwonderd door het lindrukwekkende landschap met links van de weg de toppen van de vulkanen en rechts de Caldera. Blijkbaar hebben we daardoor de borden langs de kant van de weg niet gezien.’

Het goede nieuws is dat wanneer je Spaanse boetes snel betaalt de hoogte met de helft wordt verminderd.

De radar ter hoogte van het bezoekerscentrum van de Caldera de Taburiente.

Informatie over het betalen van de boete

Informatie over autorijden op La Palma

Één gedachte over “Boete voor te snel rijden op La Palma

  1. Gewoon ordinaire corrupte oplichting. Heeft totaal niets met verkeersveiligheid te maken! De zogenaamde 50 km zone’s zijn overgangen tussen 90 naar INEENS 50 km waar geen automobilist zich aan houdt en daar staat dan verdekt een camera opgesteld… Die foto die ze opsturen bij de boete betreft een zeer donker plaatje waarbij je inderdaad wel de auto ziet met een kenteken, maar je ziet geen omgeving of snelheid, dus tja, op zich zegt die foto helemaal niets.

    Wij hebben genoten van de natuur van La Palma en zijn elke dag op pad geweest met onze huur Fiat 500 rugzak voor € 235 voor een weekje. Dit grapje kost ineens € 300 extra!!

    Verhuurbedrijven weten dit maar al te goed, maar waarschuwen ook de berijders niet vooraf. Er kan toch op de creditcard gecashed worden, dus ching ching!

    Schandelijk! Maar goed, ik heb altijd geleerd dat gestolen geld geen zegen weg draagt. Dus beleidsmakers La Palma, ik wens u veel succes.

    Fam Lippens. (La Palma 19/8 t/m 26/8 2022)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *