Verboden te parkeren, excepto turismo

Henk stuurden ons een foto van een verkeersbord met de vraag waarom de toeristen op La Palma voordeeltjes hebben vergeleken met de plaatselijke bevolking als het gaat om parkeren..

De eerste jaren van mijn verblijf op La Palma heb ik me net als Henk, iedere keer wanneer ik dit bord voorbij reed, verbaast over de gastvrijheid voor de bezoekers van buiten het eiland. Tegelijkertijd deed het me herinneren aan een terras in Nepal dat ik lang geleden eens bezocht. Bij de ingang stond het bordje: No Nepalis. Ik vond dat toen nogal schokkend.

Pas jaren later kwam ik er achter dat het woord turismo meerdere betekenissen heeft. Het woord turismo betekent in de kern, verplaatsing van personen. El turismo is het toerisme en un turismo is een personenauto.

Kortom: verboden te parkeren, behalve voor personenauto’s.

Henk stuurden me een tweede foto van een auto met de vraag of er op La Palma auto´  s op geitenmelk lopen.

Er zijn op La Palma schijnbaar auto’s die op geitenmelk lopen…
“LLeno, por favor ¡Leche de cabra!

Inderdaad Henk, er zijn bewoners die zich verplaatsen met geitenmelk, excepto en turismos.

 

Meer informatie over autorijden op La Palma
Huurauto La Palma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *