Plattelandstoerisme heeft de toekomst

La Palma is, volgens Carlos Fernández, professor  aan de universiteit in La Laguna, een toeristische bestemming met toekomstperspectief.

Carlos Fernández is positief gestemd over de toekomst van La Palma. Het eiland biedt een groot aantal kleinschalige accommodaties, er is veel ruimte en natuur.

Bezoekers van La Palma hebben de mogelijkheid om zelf de controle te houden. Dat geeft vertrouwen en persoonlijke veiligheid in tijden van corona.

De veranda van vakantiehuis Era.

Het grote potentieel op La Palma voor het uitvoeren van buitenactiviteiten in contact met de natuurlijke omgeving zijn volgens Carlos Fernández de ideale omstandigheden voor ontspanning en persoonlijk welzijn.

Wandelen, fietsen, sterren kijken, zonnebaden of zwemmen in de oceaan zijn activiteiten in opkomst. Al deze activiteiten kunnen op La Palma in deze tijd veilig worden uitgeoefend met een partner of gezin.

Het plattelandstoerisme is volgens Carlos Fernández in ontwikkeling. Er is een toenemende vraag naar vakantiehuizen met een relatief geïsoleerd ligging met een tuin, een boomgaard, zwembad, barbecue, ruim uitzicht en comfortabele tuinmeubels.

De lokale keuken van La Garzita in El Tablado.

Plattelandstoerisme, legt de professor uit, is de ervaring van de bezoeker in contact met de natuur en de lokale cultuur, waar agrarische, culturele en ecologische waarden samensmelten.

De toerist van de toekomst stelt hogere eisen aan gezond leven en heeft om deze reden een verhoogde interesse in natuurlijke, lokale en gezonde voeding. Er is een groeiende behoefte aan een langzamere manieren van leven, ontspanning en stilte.

Casa Eden, een vrijstaand huis aan zee.

Oude Utopieën keren terug zoals landelijk leven met energie-zelfvoorziening en in bio-klimatologische huizen.

La Palma is een perfecte bestemming voor de moderne en zelfbewuste toerist.

Bron: Eltime

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *