Er valt nog veel te ontdekken

Uitgebreid reisverslag Rondreis La Palma Giovanna en Michel

Onze  vakantie op La Palma was echt TOP!  We willen zeker nog eens terugkomen. Er valt nog veel te ontdekken.

Giovanna en Michel op de top van de Pico Birigoyo.

De rondreis heeft ons de mogelijkheid gegeven om in 7 dagen het gehele eiland te zien, op ons eigen tempo.

Onze ervaring is dat we ons het beste voelden in het noorden en het midden van het eiland, hier kwamen we echt tot rust.

We hebben het volgende onthouden van onze vakantie:

De reisgids was echt de moeite waard om alles te vinden en leuke plekjes te ontdekken.

Huis 1: Santa Cruz de La Palma
– Ons eerste huisje Tomadora: cosy, met stijl ingericht en koele slaapkamer. Het centrum in Santa Cruz is bruisend en er is altijd iets te beleven. De platenspeler in het huisje was een extra troef: met Sadé nog een glaasje drinken aan het raam met de leuke zitbank.

santa cruz tomadero huisje
Het blauwe huisje Tomadero in Santa Cruz.

– Restaurant La Placeta was gezellig en daar hebben we een heerlijke tonijnsteak gegeten: goede tip!

– Wandeling Laurierbos Cuba de la Galga was prachtig In het groen en goed aangegeven in jullie boekje.

– Wandeling in de kloof van La Galga was pittig en uitdagend: op tijd stoppen om te drinken en om de juiste richtingaanwijzer te vinden ;-). We hebben keuze A gevolgd en de vette 7 was het zeker waard.

– Wandeling Espigon Atravesado was mooi en het uitzicht boven maakte dit de 4 km zeker waard.

– De halte in Puerto Espindola was adembenemend: bijna een privéstrandje voor ons alleen met de bonkende golven in de zee voor ons (goede tip!).

El Tablado, Casa Garzita ( links boven) en bar La Garza (laatste huis links)

Huis 2: El Tablado
– Ons tweede huisje La Garzita: stilte, rust en back to basics. Authentiek dorpje met een uitstekende bar La Garza, waar Yurena ons verwend heeft met heerlijk eten en gezellig gepraat.

– Wandeling La Zarza was extreem prachtig door de Caldera de Agua, spijtig genoeg wel weinig water gezien omdat er ook een droogte heerste. Maar de mystieke kloof gaf zijn schoonheid prijs.

– Wandeling Dragos Salvatiera: prachtig weer gehad,  maar minder mooie wandeling omdat we maar enkele drakenbloedbomen gezien hebben en het redelijk droog was.

– Bar Santi in Santo Domingo hebben we weer heerlijk gegeten tussen de 2 wandelingen in. We zaten tussen de lokale bevolking en kregen te eten wat er was: eenvoudig,  maar superlekker (goede tip!).

Huis 3: Puntagorda
– Ons derde huisje El Lagarto: helemaal Zen in onze grotwoning met prachtige tuin. De sterrenhemel die je er gratis bijkrijgt is echt fenomenaal.

Wandeling Roque de los Muchachos: adembenemend mooi. We waren op tijd vertrokken ‘s morgens, zodat we ook nog zicht hadden op de andere eilanden. Daarna komen de wolken opzetten, wat ook weer een heel speciale sfeer geeft. Ook uniek voor ons dat er een Belgisch-Zwitserse telescoop staat ‘Mercator’.

– Wandeling naar Puerto Puntagorda: daar dachten we een terrasje te kunnen doen met een glaasje Sangria. Maar gelukkig is dit een verborgen plekje aan de zee, waar je kunt genieten van elkaar en de stilte.

– Wandeling Torre del Time: verkoelend bos met alweer een prachtig uitzicht.

– Onderweg gestopt bij Fe Y Alegria: autocar met verse broodjes en heerlijke koffie (goede tip!).

– Wandeling Piratenkloof in Tijarafe: niets speciaals, havendorp lag er verlaten bij en veel is er niet meer te zien van de piraten.

Het strand en boulevard van Tazacorte in het Dal van Aridane.

Huis 4: Dal van Aridane
– Ons vierde huisje Casa Azul op loopafstand van Los Llanos in het Dal van Aridane: kleine studio met alles erop en eraan, maar hier misten we de authenticiteit zoals bij de andere huisjes. Wel een goede en rustige uitvalsbasis om het drukkere Los Llanos en de Puerto de Tazacorte (gezellig om een cocktail te drinken) te verkennen.

– Wandeling Vulkaan Pico Birigoyo: prachtige view in het midden van het eiland. Vanuit Refugio del Pilar vertrekken er diverse andere wandelingen, maar we denken dat dit de mooiste is, want het was deels verboden toegang (maar de moeite waard).

– voorlaatste dag hebben we genoten in Puerto Naos van het mooie strand, de zon en de zee en daarna zijn we de vulkaan San Juan gaan bezoeken. Het bezoekerscentrum is vernieuwd en langs de route gelegen. De vulkaan is ook bereikbaar en daar bij Fatima word je even stil van het wonder …

– laatste dag hebben we souvenirs gekocht in Playa de los Cancajos en weer heerlijk gegeten in Casa Goyo (supertip om in geitenstallen te gaan eten ;-))

Restaurant Goyo onder de landingsbaan van het vliegveld. (foto Casa Goyo)

En dan natuurlijk een welgemeende ‘thank you’ voor jullie: de reisgids gaf ons al een voorproefje, maar gaf ons ook de kans om zelf te ontdekken en te kiezen wat we wilden doen. De titel ‘ontdek de verborgen schatten’ is echt van toepassing ;-).

Hopelijk tot snel en blijf gezond allemaal!

Groetjes van Giovanna en Michel

Toevoeging:
Afhankelijk van de beschikbaarheid en jouw persoonlijke wensen kunnen de geboekte onderkomens per rondreis verschillen.

Meer informatie over de RONDREIS LA PALMA

Reisverslag Rondreis te voet noorden La Palma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *