La Palma is een veilige bestemming

Het bericht dat ook het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken de Canarische eilanden tot een veilige (gele) bestemming heeft uitgeroepen is op La Palma als goed nieuws ontvangen.

Nederland kleurde lange tijd geheel Spanje oranje waardoor ook de bezoekers van La Palma bij thuiskomst werd geadviseerd om 10 dagen in quarantaine te blijven. Het effect van deze maatregel was dat geboekte vakanties werden geannuleerd en Transavia zijn vluchten met La Palma stopte. De gele status maakt het mogelijk om met enkele voorzorgsmaatregelen, zoals het houden van 1,5 meter afstand, op vakantie te gaan naar La Palma.

Het eiland La Palma heeft al langere tijd als enige gebied in Europa, dankzij het zeer lage aantal corona besmettingen een groene, veilige status.

Om het aantal besmettingen op de eilanden laag te houden, wil de Canarische regering de wetgeving hervormen. Het doel van de verandering van de wet is om via het recht op toelating te garanderen dat de toeristen die de Canarische eilanden bezoeken vrij zijn van covid-19.

Kussenlava in de Barranco de Las Angustias.

Mocht het de Canarische regering lukken om het testen juridisch verplicht te stellen dan is het daarmee de eerste gemeenschap in Europa die een verplichte PCR- of negatieve antigenen test tot stand weet te brengen.

Het voorstel om te testen werd eerder keer op keer door verschillende Europese instanties verworpen.

Wordt vervolgd!

Bron: Prensa La Palma Foto´  s: Siepko Wenning

Gerelateerde artikelen:
Vliegtickets La Palma
Vliegen in coronatijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *