De grote kunstenaars op La Palma

Stel je voor dat de grote meesters van de schilderkunst La Palma zouden hebben bezocht? Welke kunstwerken zouden ze dan van ons eiland hebben gemaakt?

Met deze opdracht gingen de leerlingen van de Asociación cultural amigos pintores de las Breñas aan de slag. Tijdens de opdracht stapten de amateurschilders in de huid van onder meer Wiliam Tuner, Van Gogh, Rembrandt, Edward Hooper, Sorolla.

Om het de schilders van Las Breñas extra moeilijk te maken moest er worden gekozen voor een bestaand schilderij. De bedoeling was om in dezelfde stijl een geheel nieuw schilderij te maken geïnspireerd op La Palma.

Geinspireerd op het werk van William Turner. De zoutvelden van Fuencaliente gemaakt door Laura Fernández. Schilderij boven aan de pagina: Schilderij boven: Geinspireerd op het schilderij Sterrennacht van Vincent van Gogh. Gemaakt door Carla Bonetto.
Geinspireerd door het werk van Edward Hooper. Gemaakt door Ana Montesinos. Gofio, vino y queso.

Geinspireerd op het schilderij Looking Out van Paula Rego. Gemaakt door Mercedes Barrera Tabares.
Geinspireerd op het werk van de Italiaanse renaissance schilder Sandro Botticelli. Gemaakt door Nieves Guillén met de titel La Alameda.
Geinspireerd op het het schilderij Daydream van Alfons Mucha (Art Nouveau). Gemaakt door Esencia Palmera met de titel Esencia Palmera.
Geinspireerd door het schilderij Young Woman van Amadeo Modigliani. Gemaakt door Lydia Crespo.
Geinspireerd op het schilderij Marilyn Monroe van Andy Warhol. Gemaakt door Ana leon met de titel Idafe x 4.
We sluiten af met een raadsel. Op welk schilderij, gemaakt door welke kunstenaar is dit werk geinspireerd? Herken je de klokkentoren op de achtergrond?

Expositieruimtes in Santa Cruz
Santa Cruz de La Palma telt meerdere expositieruimtes waar regelmatig tentoonstellingen plaatsvinden van eilandbewoners.

Casa Principal de Salazar
Calle O’Daly, 22,
38700 Santa Cruz de la Palma

Sala O´ Daly
Calle O’Daly, 2,
Santa Cruz de la Palma

Bewoners La Palma

 

Één gedachte over “De grote kunstenaars op La Palma

  1. Beste Siepko erg leuk dat je grote Meesters van La Palma op mijn verjaardag hebt geplaatst een soort kado dank je hartelijk voor dit kado Vriendelijke groet Willem Arens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *