De gelukzalige dagen op La Palma

Het weer op La Palma met zijn subtropische klimaat is het gehele jaar door aangenaam. En zelfs een slechte dag heeft zijn eigen magie met groteske regenbogen, het spel tussen licht en schaduw op de flanken van het eiland .

Behalve de dagen die voorbijgaan zijn er de dagen die je raken en zich voor altijd verankeren tot in je onderbewustzijn. Het zijn de gelukzalige dagen op La Palma.

Na de zomer en de eerste regen ontwaakt het eiland en ondergaat het een transformatie. Wolfsmelk drinkt zich vol met water en richt zijn hoofd op. De dorre hellingen exploderen in een bijna verblindend groen.

De geel gekleurde bloemen laten zich als eerste zien, niet veel later gevolgd door het paars van lavendel, slangenkruid en cineraria. Nog even geduld en ook het rood van de klaproos kleurt het eiland.

Het eiland is gereed voor het beleven van een gelukzalige dag.

Een gelukzalige dag begint steevast met de opkomst van de roodoranje gloeiende vuurbol. De ochtend is verfrissend koel, geladen met positiviteit. Het groen en de aarde is vochtig van de ochtenddauw. De lucht is knalblauw met hier en daar een nevelwolk.

De toevoer van frisse en schone lucht vanaf de oceaan is overweldigend. De zon stijgt langzaam en strekt zich uit aan de hemel. De temperatuur stijgt tot twintig aangename graden hoog. De zon verwarmt de huid terwijl de lucht blijft knisperen van koelte en energie.

De benen lijken zich vanzelf te bewegen door het wonderlijke landschap van vulkanen en vergezichten. Er is geen vermoeidheid, alleen maar het verlangen dat deze dag voor altijd zal zijn.

Wie eenmaal geraakt is door een gelukzalige dag zal voor altijd verlangen om terug te keren naar het magische eiland in de Atlantische oceaan.

Meer informatie: Het weer op La Palma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *