Op de stoep van de Bar in Tablado

Om de zoveel tijd begint het te kriebelen en wil geest en lichaam naar El Tablado in het noorden van la Palma.

Bar La Garza
In het hart van het Tablado opent Claire bijna dagelijks bar La Garza. Het is maar goed dat ik niet in het dorpje aan de noordkust van La Palma woon, ik zou er vergroeien met het meubilair.

Voordat de deuren van de bar op het einde van de ochtend worden geopend, zit ik al op de stoep. Alleen voor het genot van een siësta zou ik mijn dagelijkse bezoek aan de bar onderbreken. Onmiddellijk daarna zou ik weer aanschuiven aan een van de drie tafeltjes die de bar rijk is.

Of beter nog, ik zou plaatsnemen in het zonnetje op de stoep voor de bar. Ben je benieuwd hoe geluk eruit ziet, kom dan naast me zitten op het stoepje en laat het leven van Tablado aan je voorbij gaan.


Eerste rang geluk
Wandelaars, dorpsbewoners hippies, vrienden, bekenden, iedereen komt voorbij en maakt een korte stop in de bar. Het is een moment van gelukzaligheid. Geluk, je herkent het in de blik van de mensen, de klankkleur van de stem, de blos op de wangen. Op de stoep van Bar la Garza zit je eerste rang geluk.

De gasten houden het bij het aanvullen van het verloren lichaamsvocht, een enkeling neemt plaats aan een van de drie tafeltjes. Vrijwel iedereen wordt verrast, deze eenvoudige, authentieke bar serveert overheerlijke huisgemaakte gerechten. De groentes zijn dezelfde ochtend nog geoogst op een van de tuintjes uit het dorp. De kaas van geiten is gerijpt en gerookt door een boer in de omgeving.


Het huis van je overgrootmoeder
In bar la Garza lopen geen obers rond met vlinderdasjes. Je bent voor even ver terug in de tijd en thuis aangekomen in het huis van je overgrootmoeder. De pot schaft maaltijdsoep en voedzame gerechten.

Zonder dat iemand je het influistert komt het besef dat deze eenvoudige bar meer is dan alleen het beste restaurant van het eiland. Het is een van de verborgen geheimen van La Palma.

Ontdek meer verborgen geheimen op La Palma!
Lees meer: Maak de rondreis en ontvang de reisgids.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *