Op de stoep van de Bar in Tablado

Om de zoveel tijd begint het te kriebelen en wil geest en lichaam naar El Tablado in het noorden van la Palma.

 

In het hart van het Tablado opent Claire bijna dagelijks bar La Garza. Het is maar goed dat ik niet in het dorpje aan de noordkust van La Palma woon, ik zou er vergroeien met het meubilair.

Voordat de deuren van de bar op het einde van de ochtend worden geopend, zit ik al op de stoep. Alleen voor het genot van een siësta zou ik mijn dagelijkse bezoek aan de bar onderbreken. Onmiddellijk daarna zou ik weer aanschuiven aan een van de drie tafeltjes die de bar rijk is.

Of beter nog, ik zou plaatsnemen in het zonnetje op de stoep voor de bar. Ben je benieuwd hoe geluk eruit ziet, kom dan naast me zitten op het stoepje en laat het leven van Tablado aan je voorbij gaan.


Eerste rang geluk
Wandelaars, dorpsbewoners hippies, vrienden, bekenden, iedereen komt voorbij en maakt een korte stop in de bar. Het is een moment van gelukzaligheid. Geluk, je herkent het in de blik van de mensen, de klankkleur van de stem, de blos op de wangen. Op de stoep van Bar la Garza zit je eerste rang geluk.

De gasten houden het bij het aanvullen van het verloren lichaamsvocht, een enkeling neemt plaats aan een van de drie tafeltjes. Vrijwel iedereen wordt verrast, deze eenvoudige, authentieke bar serveert overheerlijke huisgemaakte gerechten. De groentes zijn dezelfde ochtend nog geoogst op een van de tuintjes uit het dorp. De kaas van geiten is gerijpt en gerookt door een boer in de omgeving.


Het huis van je overgrootmoeder
In bar la Garza lopen geen obers rond met vlinderdasjes. Je bent voor even ver terug in de tijd en thuis aangekomen in het huis van je overgrootmoeder. De pot schaft maaltijdsoep en voedzame gerechten.

Zonder dat iemand je het influistert komt het besef dat deze eenvoudige bar meer is dan alleen het beste restaurant van het eiland. Het is een van de verborgen geheimen van La Palma.

Openingstijden Bar La Garza
Niets is zo veranderlijk als de openingstijden van de bar van Claire. De actuele openingstijden vind je bij Google. Zoek op: Bar La Garza Tablado La Palma, en rechts van de zoekresultaten staan de openingstijden vermeld.

Ontdek meer verborgen geheimen op La Palma!
Lees meer: Maak de rondreis en ontvang de reisgids.

4 reacties op “Op de stoep van de Bar in Tablado

  1. Ik heb er inderdaad al heel wat keren na een zware wandeling op het stoepje gezeten. En dan een van de heerlijke verse zelfgemaakte vruchtensappen. Jammer, maar wel begrijpelijk gezien de lange reis er naar toe, dat de wandeling niet meer in het pakket van de wandelorganisatie zit.

  2. Vorige maand de wandeling van La Fayana omhoog naar El Tablado gemaakt en even een pauze gemaakt bij Claire. Meestal begin ik in El Tablado en lopen wij richting het westen de kloof in. Dit keer gestopt bij bar La Garza en de lunch genuttigd bestaande uit een quiche en een bietensoep. Inderdaad voedzaam en heel smakelijk. De tijd staat even stil en de hectiek is ver weg. Omdat de weg terug naar beneden ging hebben wij onszelf verwent met een authentiek biertje uit La Palma. Een flesje met een rood etiket en draagt de naam Gara. De G was opgetekend en verweven met het symbool van de rotstekeningen die nog steeds kenmerkend zijn voor het La Palma van ooit. Heel smakelijk en passend bij de eenvoud en sfeer in de kleine ruimte met de spaarzame tafeltjes. Je moet het ervaren hebben om te beseffen dat dit plekje uniek is vanwege haar eenvoud en open gastvrijheid die net zo onopvallend als bijzonder is.

  3. Wij zijn nu in El Tablado. Helaas is de bar gesloten. Er staat op de site “tijdelijk”, maar hoelang dat is weet je maarnooitin dit verstilde dorp…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *