De paaltjesman is terug in Puerto Naos

Anderhalve meter afstand is de regel. Om dat duidelijk op het strand te markeren zijn de paaltje terug in Puerto Naos. Het strand is keurig verdeeld in vierkante stukjes strand met op iedere hoek een houten piket.

Op het strand van het anarchistische en in zichzelf gekeerde Tazacorte heeft nog niemand gehoord van de anderhalvemetersamenleving. In Tazacorte zijn er geen paaltjes en kun je kris kras door elkaar heen liggen op het strand.

Paaltjesman
In Puerto Naos heeft de gemeente Los Llanos zelfs een paaltjesman aangenomen. De paaltjesman is verzekerd van een toffe job totdat de maatregelen naar beneden worden aangepast. Dan verdwijnen de paaltjes weer van het strand en zit de paaltjesman zonder werk.

De houten paaltjes met een scherpe punt om ze met meer gemak in het strand te kunnen steken en met een witte, ronde kop voor extra zichtbaarheid liggen bij het binnengaan van het strand in een kist met een bordje waarop staat esquilladores, paaltjes.

Om je land op het strand te markeren steek je 4 paaltjes in de grond in de vorm van een vierkant. Binnen het vierkant kun je je handdoek uitleggen en ben je veilig.

Hollander
Wij eigenwijze, lompe en arrogante Hollanders dachten dat het ook wel zonder paaltjes zou kunnen. Maar daarin hadden we ons vergist. Na 5 minuten kwam de paaltjesman met 4 paaltjes. Hij stak alvast een paal in de grond om te laten zien hoe het functioneert. De overige drie esquilladores legde hij neer op de veilige afstand van 1.5 meter en moesten we zelf in het strand steken.

En toen hadden we onze eigen veilige bubbel binnen de paaltjes. Het voelde eigenlijk wel lekker om legaal over je eigen stukje strand te kunnen beschikken.

Toplocatie
Het strand was verdeeld in goede stukken land en in minder interessante delen. De toplocaties waren dicht bij zee. Een verkoelend en aangenaam briesje maakte het daar een stuk aangenamer dan hoger op. Bovendien hoefde je dan niet voor een duik met je blote voeten over het hete zand te lopen.

In tegenstelling tot in het echte leven worden nu niet de beste locaties verdeeld onder de rijken maar onder wie het eerst komt heeft de beste plek.

Op het strand van Tazacorte is dat heel anders, daar beschikt niemand over zijn eigen stukje strand en is het strand van iedereen.

Lees ook: stranden van La Palma

Vakantiehuizen aan de westkust van La Palma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *