Buurtwinkel van Juan Miguel feestelijk geopend

De vulkaan heeft net als de maan twee gezichten, de donkere en de zonnige kant. Vandaag wil ik het hebben over de zonnige zijde, want het is feest!

Al weken lang vertelde Juan Miguel enthousiast over het feest dat hij wilde gaan organiseren. We kennen Juan van de groentekraam in Finca Principal. Een landgoed met een eeuwenoude Canarische woning en een mooie tuin. Iedere vrijdagmiddag vanaf 5 uur is er muziek waar vooral alternatief La Palma op af komt. Je kunt er groentes kopen en lekkere olijven die Juan Miguel uit Portugal importeert.

Elke week dichter bij de dag van het feest viel er wel iets te melden. Was het een maand geleden nog: ´  Ik organiseer een feest,’ de week daarna was ook de burgemeester uitgenodigd, een week later had Juan een accordeonist geregeld. Vorige week vertelde Juan dat ook de televisie zou komen en dat hij een schilder heeft gevonden die voor hem enkele avocado’s op de muur zou schilderen.

Van alle uitgenodigde gasten heeft hij het telefoonnummer gevraagd om de dag voor het feest iedereen er persoonlijk aan te herinneren dat zijn winkel wordt heropend.

De winkel Cruz Chica, ik ben er duizenden keren aan voorbij gereden, ligt aan de afkorting van El Paso naar Puerto Naos. Juan Miguel moest evacueren, de lavarivier stroomde op 100 meter afstand van zijn huis. De bewoners van Cruz Chica hadden geluk, ze leven aan de zonnige kant van de vulkaan en konden terugkeren.

De ouderwetse buurtwinkel wordt met uitsterven bedreigt maar niet op La Palma. De altijd vrolijke Juan Miguel blijkt een echte ondernemer te zijn. Niemand rijdt in de toekomst ongemerkt aan zijn winkel voorbij. De schilder heeft zijn onopvallende winkel een booster gegeven. Het fruit lacht je van de muur tegemoet. In de winkel kun je cadeautjes kopen en alles wat je nodig hebt voor een sterrenmaaltijd, inclusief olijven uit Portugal.

Het feest was groots in zijn intimiteit, net als de winkel van Juan Miguel. De accordeonist speelde af en toe een Canarisch deuntje, de buurtbewoners kregen een likeurtje ingeschonken en er waren maar liefst twee cameraploegen aan het werk. Juan Miguel was het schitterende middelpunt in zijn winkel, feest of geen feest de verkoop ging door.

De accordeonist werd even overstemt door een luid claxonnerende bananenauto met op de oplader meubilair van terugkerende bewoners. Feest op La Palma!

Lees meer over de vulkaan op La Palma

12 reacties op “Buurtwinkel van Juan Miguel feestelijk geopend

  1. Fantastisch creatief. Dan zijn de buurtwinkels bij ons in de buurt op Kreta maar saaie winkeltjes.
    Juan Miguel, muchas gracias, es muy positivo.
    Saludas.

  2. Wat een positiviteit zal dat uitstralen naar dec getroffen bewoners. En ook die bananenauto, ontroerend om me daar al die meubels op voor te stellen!
    Wat fijn dat we weer verder kunnen!

  3. Wat een leuk en vrolijk bericht! We komen alweer bijna naar La Palma. We zien er weer zo naar uit! Nog 4 weekjes wachten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *