Het is lente op La Palma

Kom je voor de bloemen naar La Palma dan is de periode half februari tot half april de beste periode om ons eilandje te bezoeken.

Asphodelus ramosus
We proberen er zoveel mogelijk op uit te trekken. Wandelschoenen, rugzak gevuld met proviand en op pad. De reusachtige paardenbloem die een hoogte van meer dan een meter kan bereiken staat in bloei, de cineraria kleurt de berm van de wandelpaden paars, asfódelo met zijn prachtige naam zou het ook goed doen op de vaas.

De vergeten akkers zijn groen en de sterkte van de zon is aangenaam bescheiden in combinatie met de temperatuur die rond de 20 graden schommelt.

Witte Tajinaste

Het afgelopen weekeinde waren we opnieuw in het noorden van La Palma. Dit keer met wandelschoenen en een boormachine. Ik heb achttien gaatjes geboord in een dikke muur in het barretje van Tablado. Boren, schilderijen ophangen en vervolgens vieren dat de meer dan honder jaar oude muur niet bezweek onder de trillingen van de drilboor. Het was voor het eerst sinds het begin pandemie dat ik wakker werd met een lichte kater. Hoofd onder de koude kraan, stevig ontbijt en opnieuw aan de wandel.

De lente op La Palma, het eiland op zijn mooist.

Kloof Fagundo in het noorden van La Palma
Drakenbloedboom, noordkust van La Palma.

Lees ook:
het-weer-in-de-zomer-op-la-palma/

Één gedachte over “Het is lente op La Palma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *