De eerste baksteen gemaakt van vulkaanas

Van zonovergoten terrasjes vorige week naar de koudste dag van april in Nederland, maar toen was ik al weer thuis op La Palma. Na een weekje feest met rijk belegde broodjes in de Hollandse zon, vrienden en familie terug op het Palmese nest met goed nieuws.

Transavia vliegt weer op La Palma, kaartje kopen, instappen en 3200 kilometer warmer uitstappen. Auto staat klaar op het vliegveld, tunnel van het weer door en de lentekleren aan.

Na twee stroeve jaren waarbij het toerisme op La Palma tot stilstand kwam, maken de La Palma Lovers voor de zoveelste keer de reis in de groen witte luchtvogel naar La Isla Bonita. Ze zijn zonder uitzondering onder de indruk van de nieuwe vulkaan. ´  Toch heel anders dan ik me had voorgesteld na al die beelden op de T.V. van vuur en lava,’ is vaak de eerste reactie.

Behalve de nieuwe aardpuist in het Dal van Aridane is er op La Palma niet veel veranderd op het eiland.

Wandeling boven het dorp San Pedro. (Foto´s S.W.)
Of toch wel, er is wel iets veranderd. Ook in Spanje zijn de prijzen van benzine en levensmiddelen omhoog gegaan. De Spanjaarden worden door de tegenpartij wijsgemaakt dat het de schuld is van de regerende partij. En zo rollen ook hier de politieke partijen over elkaar heen.

Mariano Hernández Zapata (Foto: Eltime.es)
Op La Palma zijn we ver weg van alles en vooral druk bezig met het boeken van kleine succesjes.

De minister president van de eilandregering Mariano Hernández Zapata toonde aan de plaatselijke krant vol trots de eerste baksteen gemaakt van vulkaanas.

 

Boek een huisje op La Palma

 

Één gedachte over “De eerste baksteen gemaakt van vulkaanas

  1. Een zo liefst kort mogelijk verblijf in Nederland doet ons elke keer beseffen hoe “rijk” aan vrijheid en natuur wij het hebben op dat andere eiland. Ik denk dat hetzelfde gevoel bij jou komt. Hoe vindingrijk en ondernemend is het om het lavagruis, dat de boosaardige Cumbre Vieja heeft achtergelaten, een nuttige bestemming te geven. Hopelijk kunnen er nog veel dringend noodzakelijke woningen gerealiseerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *