De weg naar de refugio El Pilar is geopend

Een La Palma Lover die deze week als een Verstappen over het eiland scheurt, maakte ons er op attent dat de Refugio El Pilar via de Lp-301 via het oosten en het westen bereikbaar is.

De wandeling van Refugio El Pilar naar Refugio Pared Vieja bevindt zich op de oostflank van de Cumbre Nueva en Vieja.

We zijn deze ochtend begonnen met de autorit omhoog. Mister Verstappen had gelijk, de hekken zijn weggehaald en we kregen weer even dat ouderwetse gevoel van opwinding. De weg slingert door pijnboombos naar boven en gaat dwars over de oostelijke flank van de Cumbre Vieja.

De wolkenwaterval draaide pirouetten aan de westkant van de Cumbre Nueva. Iets voorbij Refugio El Pilar parkeerden we de auto om na lange tijd weer eens de rondwandeling te maken naar Pared Vieja en via de andere kant van de weg terug.

De weersomstandigheden om te wandelen waren perfect met een open blauwe hemel en op 1400 meter hoogte een tintelende frisheid zonder kippenvel.

De wandeling gaat door twee vegetatiezones met verschillende vegetatie.
Het laurierbos.

De twee uur durende wandeling is niet de meest indrukwekkende op het eiland maar wel een mogelijkheid om vanuit El Paso in korte tijd door een stukje laurierbos en pijnbos te kunnen wandelen. Daarbij is het een aangename, afwisselende voettocht zonder extreme hoogteverschillen.

Langs de kant van het wandelpad stonden nog de cistusrozen, cineraria en het vergeet-mij-nietje in bloei.

De wandeling eindigt in het pijnbomenbos.

 

Lees meer op La Palma Wandelen, Pared Vieja

 

Één gedachte over “De weg naar de refugio El Pilar is geopend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *