Vakantie op La Palma

´  Stel dat,`  zei ik tegen Marjan, ´  dat we niet op La Palma zouden wonen, maar dat vandaag onze eerste dag van de vakantie op La Palma zou zijn geweest.`

Het terras van La Marmota in Tazacorte.

Toffe mensen
Stel dat we met de zon in het gezicht van een dag in de bergen en het strand nog even naar Tazacorte gaan om een hapje te eten. We parkeren onze auto op deze zwoele vrijdagavond aan de rand van het dorp. De zon is al begonnen om langzaam onder te gaan en verlicht het kruis op het kerkje.

Je wandelt de hoek om en ziet daar een terras met uitzicht over de oceaan en gezellige, toffe mensen. De terrasbezoekers zijn op hun mooist en luchtig gekleed want het is vrijdagavond. De tafels staan vol met eten en drinken en tussen alles door weven zich kinderen op een step.

Het terras is gelegen aan de boulevard in het dorp.

Regaemuziek
Je bent op vakantie en laat je gaan met de flow. Je neemt plaats aan een tafeltje want het is onomstotelijk duidelijk dat dit vanavond the place to be is. Op het terras treed vanavond een plaatselijk reggae band op.

´Stel dat we op vakantie waren en niet op ons bekende eilandje dat we zo door en door kennen. Abel Cordovez, de zanger en woordkunstenaar van de reggaeband zingt over Babylon, een wereld waarin we allemaal gelukkig zijn. De bas van de Belg Koen, spreek uit op zijn Spaans als Cohen, sleept zich swingend voort en de drummer legt een accent op iedere derde tel. De verse zeelucht vermengt zich met de geur passend bij reggaemuziek en tapas.

Happy people!

Verliefd op een eiland
Stel dat we op vakantie waren geweest. Ik zou opnieuw op slag verliefd worden. Verliefd op de mensen, het eiland, het leven op deze parel midden in de oceaan.

La Palma Vakantiehuizen

Tapas La Marmota
Avenida la constitución1,
38770 Tazacorte,
Santa Cruz de Tenerife
Met op vrijwel iedere vrijdagavond muziek.

 

Video Abel Cordovez

 

10 responses to “Vakantie op La Palma

 1. Siepko, in 1 woord “Geweldig”.
  Dat overkwam mij ook, toen ik voor het eerst bij Frits van der Heijden kwam bij zijn huisje in San Jose op La Palma. Ik heb een kwartier op zijn terras gestaan om van het mooie uitzicht te genieten. Elke dag, zodra ik opstond ging ik op zijn terras zitten en genoot van het uitzicht en de schone zeelucht. Ik kon er niet genoeg van krijgen. Wat mis ik dit allemaal word er gewoon verdrietig van.

 2. Wij hebben , een paar jaar geleden alweer, een heerlijk tijd gehad op het prachtige eiland. Wij komen ook zeker nog een keer weer genieten van alle mooie plekjes. We zijn ook erg benieuwd hoe het er nu uitziet na de uitbarsting van de vulkaan. Respect voor de inwoners die het van nabij hebben meegemaakt en alles weer proberen op te bouwen.👍👍

 3. Dat is de reden dat ook wij iedere keer terug komen zolang het nog kan en betaalbaar blijft. En de vulkaan is heel betoverend als de zon er op schijnt. Kan iedereen aanraden nu de lange rijen op Schiphol voor lief te nemen en naar La Bonita te gaann

 4. En wij komen ook terug, we hebben drie keer moeten overslaan maar we komen er aan! Verliefd op La Palma? Het heeft in ieder geval aantrekkingskracht, een van de kenmerken van verliefdheid……..

 5. Wij komen ook steeds terug. Genieten altijd met volle teugen van het eiland en zijn bewoners. Onze plannen om te gaan liggen al weer klaar. Nu zorgen dat we ook kunnen gaan.
  Gr. Heika

 6. Inderdaad. Het is een geweldig eiland…Wij komen er al 16 jaar en hopen er bij leven en welzijn nog vele malen te kunnen komen en van al het moois te mogen genieten.
  Nu verblijven wij in Los Cancajos tot eind Juni.

 7. Verliefd op la Palma werden wij in de zeventiger jaren. Na een lange onderbreking kwamen wij in t jaar 2000 terug. Wij vonden ondanks de vooruitgang veel terug van toen.
  Jullie kwamen we tegen en vele jaren verbleven we in el Brezal en later ook in El Remo.
  Mooie periodes om aan terug te denken. Heel begrijpelijk dat dit eiland je thuisland is geworden.
  Eens hoop ik toch nog terug te keren.
  Ingrid.

 8. Wij zijn al meer dan 20 jaar verliefd op La Palma, al wonen we er niet. Bijna elke winter is het onze plek. Het dal van Aridane met name. We verbleven in La Laguna, Todoque en Puerto Naos. Allemaal niet bereikbaar of van de kaart geveegd. We lezen je berichten, volgen op YouTube een Duitse dame uit Las Manchas en hopen, hopen, hopen dat we snel weer terug kunnen komen. Tuurlijk, we kunnen naar een andere plaats, maar we zitten graag laag in de winter, eten graag bij de ons bekende restaurantjes waar we gezellige gesprekjes hebben met eigenaar of bediening… deze winter gaan we ergens anders heen. Helaas. Hopelijk kunnen we in 2023 weer naar La Palma. Naar het dal. En omdat we het zo missen komen we misschien wel eerder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *