Vakantie op La Palma

´  Stel dat,`  zei ik tegen Marjan, ´ dat we niet op La Palma zouden wonen, maar dat vandaag onze eerste dag van de vakantie op La Palma zou zijn geweest.`

Stel dat we met de zon in het gezicht van een dag in de bergen en het strand nog even naar Tazacorte gaan om een hapje te eten. We parkeren onze auto op deze zwoele vrijdagavond aan de rand van het dorp. De zon is al begonnen om langzaam onder te gaan en verlicht het kruis op het kerkje.

Je wandelt de hoek om en ziet daar een terras met uitzicht over de oceaan en gezellige, toffe mensen. De terrasbezoekers zijn op hun mooist en luchtig gekleed want het is vrijdagavond. De tafels staan vol met eten en drinken en tussen alles door weven zich kinderen op een step.

Het terras is gelegen aan de boulevard in het dorp.

Je bent op vakantie en laat je gaan met de flow. Je neemt plaats aan een tafeltje want het is onomstotelijk duidelijk dat dit vanavond the place to be is. Op het terras treed vanavond een plaatselijk reggae band op.

´Stel dat we op vakantie waren en niet op ons bekende eilandje dat we zo door en door kennen. Abel Cordovez, de zanger en woordkunstenaar van de reggaeband zingt over Babylon, een wereld waarin we allemaal gelukkig zijn. De bas van de Belg Koen, spreek uit op zijn Spaans als Cohen, sleept zich swingend voort en de drummer legt een accent op iedere derde tel. De verse zeelucht vermengt zich met de geur passend bij reggaemuziek en tapas.

Happy people!

Stel dat we op vakantie waren geweest. Ik zou opnieuw op slag verliefd worden. Verliefd op de mensen, het eiland, het leven op deze parel midden in de oceaan.

La Palma Vakantiehuizen

Tapas La Marmota
Avenida la constitución1,
38770 Tazacorte,
Santa Cruz de Tenerife
Met op vrijwel iedere vrijdagavond muziek.

 

Video Abel Cordovez

 

19 reacties op “Vakantie op La Palma

 1. Vanaf de eerste keer verliefd op dit eiland. We zijn net weer terug in Nederland.
  Onze droom is om hier te komen wonen, en we gaan ons hierin serieus verdiepen, als iemand tips en tricks heeft, horen we dit graag!

 2. Siepko, in 1 woord “Geweldig”.
  Dat overkwam mij ook, toen ik voor het eerst bij Frits van der Heijden kwam bij zijn huisje in San Jose op La Palma. Ik heb een kwartier op zijn terras gestaan om van het mooie uitzicht te genieten. Elke dag, zodra ik opstond ging ik op zijn terras zitten en genoot van het uitzicht en de schone zeelucht. Ik kon er niet genoeg van krijgen. Wat mis ik dit allemaal word er gewoon verdrietig van.

 3. Wij hebben , een paar jaar geleden alweer, een heerlijk tijd gehad op het prachtige eiland. Wij komen ook zeker nog een keer weer genieten van alle mooie plekjes. We zijn ook erg benieuwd hoe het er nu uitziet na de uitbarsting van de vulkaan. Respect voor de inwoners die het van nabij hebben meegemaakt en alles weer proberen op te bouwen.👍👍

 4. Ook wij hebben La Palma meer dan 10 x bezocht,en altijd naar Puorto Naos.
  We kijken verlangend uit om er weer naar toe te kunnen,gezellig bij Laly,s Bar op de boulevard een drankje doen.

 5. Dat is de reden dat ook wij iedere keer terug komen zolang het nog kan en betaalbaar blijft. En de vulkaan is heel betoverend als de zon er op schijnt. Kan iedereen aanraden nu de lange rijen op Schiphol voor lief te nemen en naar La Bonita te gaann

 6. Het is natuurlijk heerlijk om gek te zijn op de plek waar je zelf woont en dit middels de blog ook steeds bevestigd te krijgen. Als toerist gedurende 1-2 weken is alles mooi en leuk. Fijn dat er hier ook ruimte is om wat kanttekeningen te plaatsen.
  Heb zelf emigratieplannen, op zoek naar een land met een lekker klimaat. Na ons bezoek van 6 maanden op dit eiland is voor ons de verliefdheid er wel een beetje af…., de slechte zeer smalle, kronkelige wegen die je doodmoe maken, supermarkten met slechts een matig aanbod (kwantiteit en vooral kwaliteit) van verse goederen door de afhankelijkheid en lange reisroute van boottransport. Merendeel van verse groenten komt vanuit het vaste land Spanje, een zeereis van bijna 2 dagen. Als het vliegverkeer weg valt (b.v. tijdens de Corona/vulkaan uitbarsting) dan rest alleen de ferry……dan merk je de geïsoleerheid en het feit dat je op een eiland bent omringd door een oceaan met zéér hoge golven, resulterend in veel zeeziekte. Goedkope vlieg- en bootreizen tussen de eilanden en het vaste land is alleen voor ‘de locals’, alle anderen financieren dit. Tijdens onze overtocht met de ferry vanaf Tenerife vielen de flessen drank uit de schappen in de bar en de passagiers lagen doodziek op de vloer, letterlijk gevloerd dus. De bewegingen waren zó heftig dat m’n partner alleen kruipend het toilet kon bereiken. Als je geen Spaans spreekt dan is het leven niet makkelijk. Als jonge mensen in de toeristenbranche geen woord Engels spreken dan vraag je je wel wat af. Het eiland is alleen geschikt voor fitte gezonde mensen, steilte is hier de norm. Als je ouder bent/wordt en b.v. behoefte hebt/krijgt aan een rolstoel, rollator ben je hier totaal op het verkeerde adres.
  De zee om te zwemmen heb je meestal weinig aan, bijna altijd té hoge golven, totaal niet te vergelijken met b.v. Griekenland.
  Iets positiefs…. jazeker, het klimaat, maar dan alleen op zeeniveau, ga je iets hoger de bergen in dan is het koel tot koud en nevelig in de winter. Zwembadwater in de wintertijd op hoogte is steenkoud zonder verwarming.
  Makelaars voor onroerend goed is ook al zo’n speciale branche hier, slapend worden ze rijk met 3% kosten van zowel de verkoper als koper. Er is een vast prijsafspraak m.b.t. deze kosten, concurrentie is not done. Je ziet ze dan ook bij wijze van spreken op elke hoek van de straat.
  Ook slechte ervaringen met klachtenafhandeling, b.v. als je een product gekocht heb dat niet goed is.

  Gelukkig zijn we niet allemaal verliefd op hetzelfde, zelf ben ik wat dat betreft nog op zoek naar ‘de juiste partner’.

  Hans

 7. En wij komen ook terug, we hebben drie keer moeten overslaan maar we komen er aan! Verliefd op La Palma? Het heeft in ieder geval aantrekkingskracht, een van de kenmerken van verliefdheid……..

 8. Wij komen ook steeds terug. Genieten altijd met volle teugen van het eiland en zijn bewoners. Onze plannen om te gaan liggen al weer klaar. Nu zorgen dat we ook kunnen gaan.
  Gr. Heika

 9. Wat een heerlijk enthousiasmerend verhaal weer Siepko, en zo herkenbaar voor ons. We verheugen ons erop om eindelijk na Corona en la Bestía in maart 2023 weer te komen genieten🎈

 10. Wederom bedankt voor de leuke blogs.
  Wij zijn sinds 2013 stapelverliefd op dit prachtige eiland.
  In april zijn we een weekje geweest, en de vlucht in september is al weer geboekt.
  Onze 11e keer al weer. We maken na elk bezoek een film van de vakantie, en in 2013 komt de vraag voorbij of ik nog een keer terug zou willen naar La Palma, een volmondig JA is mijn antwoord. Dat het zo zou verlopen hadden wij zelf niet voorzien. Verliefd? JA!
  Groeten Paul & Mariëtte

 11. Inderdaad. Het is een geweldig eiland…Wij komen er al 16 jaar en hopen er bij leven en welzijn nog vele malen te kunnen komen en van al het moois te mogen genieten.
  Nu verblijven wij in Los Cancajos tot eind Juni.

 12. Verliefd op la Palma werden wij in de zeventiger jaren. Na een lange onderbreking kwamen wij in t jaar 2000 terug. Wij vonden ondanks de vooruitgang veel terug van toen.
  Jullie kwamen we tegen en vele jaren verbleven we in el Brezal en later ook in El Remo.
  Mooie periodes om aan terug te denken. Heel begrijpelijk dat dit eiland je thuisland is geworden.
  Eens hoop ik toch nog terug te keren.
  Ingrid.

 13. Beslist liefdesverdriet na zolang niet kunnen reizen naar la Palma, blijft ons hart kloppen van spanning,, lukt het deze keer wel weer?geen COVID en vulkaan die ons tegen gaat houden? deze winter , ja we komen terug en tellen de dagen af.
  Dank Siepko voor de sfeer omschrijving.

 14. een geweldig eiland, een beetje verliefd ben ik zeker.
  ik kom ook graag weer terug en ik heb bewondering voor jullie allemaal.

 15. Wij zijn al meer dan 20 jaar verliefd op La Palma, al wonen we er niet. Bijna elke winter is het onze plek. Het dal van Aridane met name. We verbleven in La Laguna, Todoque en Puerto Naos. Allemaal niet bereikbaar of van de kaart geveegd. We lezen je berichten, volgen op YouTube een Duitse dame uit Las Manchas en hopen, hopen, hopen dat we snel weer terug kunnen komen. Tuurlijk, we kunnen naar een andere plaats, maar we zitten graag laag in de winter, eten graag bij de ons bekende restaurantjes waar we gezellige gesprekjes hebben met eigenaar of bediening… deze winter gaan we ergens anders heen. Helaas. Hopelijk kunnen we in 2023 weer naar La Palma. Naar het dal. En omdat we het zo missen komen we misschien wel eerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *