Even een bakkie doen in Nederland

Het grote nadeel van wonen op La Palma is dat even een bakkie doen bij mijn ouders een hele onderneming is. Ik zou dat graag wat vaker doen dan die paar keer per jaar dat ik naar Nederland vlieg.

Het diamanten huwelijk van mijn ouders was dit keer een perfecte aanleiding om het vliegtuig in te stappen. Het bezoek blijft in dit geval niet beperkt tot een slap Hollands bakkie maar er is ook champagne met ooms, tantes, neven en nichten.

En altijd vlieg ik terug met verhalen, een koffer vol oosterse kruiden en een aantal nieuwe boeken. Dit keer moet de terugkeer nog even wachten naar ons eilandje.

De dag voor de geplande terugkeer werd ik letterlijk geveld door corona. Noem het voor pampus liggen of even van de wereld zijn, ik dreef ergens in een wit bed bij mijn broer in huis met uitzicht op een hagelwit plafond.

Inmiddels zijn we vier dagen verder, van een zware griep ben ik via de tussenfase griep beland bij een griepje en als het doorzet, heb ik morgen milde klachten en kan ik kort daarna naar huis.

En nu ik me weer wat beter voel heb ik alle tijd van de wereld om te googelen. Het algoritme bracht me naar hedendaagse Nederlandstalige muziek op popfestivals zoals Pinkpop en The best kept secret. Ik lig hier in bed virtueel popfestivals te hoppen.

Ik geniet tussen de aanvallen van droge hoest van muzikanten zoals Froukje Veenstra en Meau. Op het festivalterrein eindelijk weer eens een massaal publiek soepel bewegend op de muziek. Aangewakkerd door corona biggelden de tranen over mijn wangen van emotie.

De nieuwe generatie; ik zag zoveel talent, schoonheid, energie, plezier, veerkracht en oprechtheid dat ik na al het slechte nieuws dat de laatste tijd over ons heen dendert mijn vertrouwen in de toekomst volledig is hersteld. De jeugd heeft de toekomst!

Vermaak me hier prima in dit witte bed  onder dat hagelwitte plafond reisend van festival naar festival maar met een onstilbare honger en verlangen om terug te vliegen naar La Palma.

 

La Palma Oceaanzicht

 

4 reacties op “Even een bakkie doen in Nederland

 1. Zo zeg, das niet zo mooi!
  Maar goed dat je van de nood een muzikale deugd hebt weten te maken!
  En nog wat van het feestgedruis mee kunnen pikken?

 2. Hopelijk knap je op om weer terug te gaan naar je geliefde eiland.
  Ook gefeliciteerd met je ouders hun diamanten bruiloft. 60 jaar! Wij inmiddels 55 jaar.
  Beterschap en sterkte!

 3. Zo, Siepko, dat zal je wel overvallen zijn denk ik. Neem aan dat je ‘n nederlandse COVID binnen hebt gekregen.
  Ja, Henk- die ken je- vierde vandaag z’n verjaardag met z’n kinderen uit de Randstad en heeft mooi gevraagd of ze ajb. ‘n testje wilden doen; dat is ontspannender en huged wat lekkerder( na al die lange tijd )
  Wij wensen je een frisse opkikker en een prettige, relaxte terugreis naar El Paso.

 4. Hoe hartverwarmend, het verhaal over Alonso en Viviane. Pure medemenselijkheid, het bestaat gelukkig nog altijd in deze woelige wereld. Een prachtig gebaar.
  Ben jij inmiddels opgeknapt en weer thuis ?
  Een aantal extra dagen in Nederland kan je als een kadootje beschouwen, Siepko !
  Ingrid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *