San Borondon, het mysterieuze eiland

Vanaf La Palma is op bepaalde dagen van het jaar het eiland San Borondon te zien. Een eiland dat verschijnt en verdwijnt als de rug van een reusachtige walvis.

Greetje Welten kwam voor een vakantie naar La Palma en las in de reisgids van Oceaanzicht over het mysterieuze eiland San Borondon. Het inspireerde haar tot het schrijven van een avonturenroman voor kinderen.
Greetje Welten op La Palma.

Drie kinderen gaan samen met de vuurtorenwachter vanaf Vlieland opzoek naar San Borondon, een eiland omhuld door gouden nevels. Een kwezel gaat als verstekeling mee aan boord en probeert de expeditie te saboteren.

De vier beleven een spannende avontuur en weten voet aan wal te zetten van San Borondon. De vegetatie van het eiland lijkt sprekend op die van La Palma, er groeien bomen die lijken op drakenbloedbomen. De kleuren op San Borondon zijn helder als de kleuren van edelstenen. Er zijn grotten me tapijten van bananenbladeren.

Afbeelding: Marloes de Vries

Een kwezel aan boord
Het boek een kwezel aan boord is spannend, neemt je vanaf de eerste pagina mee, is beeldrijk beschreven en heeft een boodschap: trek je niets aan van het negatieve stemmetje dat op je schouders meereist en ontdek San Borondon.

Nadat het verhaal was geschreven stuurde Greetje een e-mail naar Oceaanzicht met de vraag of ik haar toestemming wilde geven om de volgende zin uit de reisgids te gebruiken in haar boek. Een vraag waarop ik uiteraard geen nee kon zeggen.

San Borondon is een eiland dat verdwijnt en verschijnt als de rug van een grote walvis.

Kijk tijdens een volgende bezoek aan La Palma regelmatig vanaf het terras van je vakantiehuis naar de einder van de oceaan. Wie weet zie je San Borondon.

Informatie over het boek: Een kwezel aan boord
Bestelen: producten/een-kwezel-aan-boord-avontuurlijke-roman/

Bestel de reisgids voor meer informatie over San Borondon. Lees meer…

6 reacties op “San Borondon, het mysterieuze eiland

 1. Toen wij half november 2021 met de ferry van Tenerife naar La Palma voeren, las ik over dit eiland..
  Ik heb tijdens de tocht goed gekeken, maar helaas niets kunnen ontdekken.
  Wel leuk dat dit verhaal nog steeds verteld wordt…,
  Groetjes!

 2. Super gaaf! Wij wonen inmiddels 12 jaar op Vlieland. En komen al 6 jaar op La Palma. Morgen maar even naar de Primera ūüėĀ

 3. Waar kan ik het boek “Een kwezel aan boord” kopen?
  Het lijkt mij een leuk boek om aan mijn kleinkind van 9 jaar cadeau te doen.
  Hoop op een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *