De reisgids nalopen op veranderingen

Het is de hoogste tijd om de reisgids te herschrijven. Of beter gezegd om de reisgids opnieuw letterlijk door te lopen. Ik word uit mijn luie stoel gewipt om te controleren of alles nog up-to-date is.

Geel huis nu rood
Restaurants hebben andere openingstijden en het huis waar het wandelpad start is niet langer geel maar rood geverfd. Goed om te merken dat er na twee onrustige jaren relatief weinig is veranderd op La Palma. Alleen bij het hoofdstuk van Het Dal van Aridane is er na de vulkaaneruptie nog maar weinig hetzelfde.

Todoque
De informatie over het dorpje Todoque heb ik tot mijn spijt volledig moeten schrappen uit de reisgids. De lege pagina’s kan ik vullen met activiteiten om de vulkaan Tajogaite te bekijken. Op de lava wordt hard gewerkt om voor eind augustus een geasfalteerde weg gereed te hebben om via het westen het zuiden, Playa Charco Verde en El Remo te kunnen bereiken.

Het straatje dat uitkomt op de Plaza de Alameda.

Openingstijden
Ten noorden en ten zuiden Todoque heb ik het met de update weer relatief gemakkelijk. De wandelpaden zijn nog hetzelfde en vrijwel alle restaurants gaan verder met de bekende openingstijden die ze al eeuwen hanteren.

Stadswandeling
Afgelopen vrijdagmiddag heb ik tijdens de siësta uren de stadswandeling in Santa Cruz uit de reisgids nog eens nagelopen. Ik raad je aan om iets meer tijd te nemen dan dat ik over de wandeling heb gedaan. In een uur tijd heb ik de informatie van de wandeling bijgewerkt en een aantal foto’s gemaakt van het stadje dat je kunt bekijken op de website van La Palma Wandelen.

Het is goed om te merken dat La Palma nog altijd helemaal zichzelf is.

Informatie Santa Cruz de La Palma

Bekijk de stadswandeling door Santa Cruz de La Palma

5 reacties op “De reisgids nalopen op veranderingen

  1. Poeh, het is nog steeds heel confronterend om te lezen dat ‘mijn’ Todoque van de kaart geveegd is… De plek waar ik jarenlang naar toe ging, een huisje huurde en boodschappen deed bij het kleine dorpswinkeltje, een biertje haalde bij de kroeg. Nooit meer. Bizar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *