Terugkeer Puerto Naos stapje dichterbij

De schadelijke gassen in Puerto Naos zijn nog altijd niet verdwenen, toch heeft het raadgevend comité Peinpal toestemming gegeven voor een beperkte toegang tot Puerto Naos.

De bewoners van een aantal hoger gelegen appartementen kunnen onder strenge voorwaarden tijdelijk terugkeren naar hun huis tussen 9.00 en 13.00 uur. Het gaat om ongeveer 200 woningen in het wijkje Las Lajones.

QR-code
Op een gecontroleerde manier door middel van QR-code met een streng veiligheidsprotocol is het voor de bewoners mogelijk om hun huis schoonmaken te maken en te ventileren.

Er zal intensief worden gecontroleerd op schadelijke gassen, een ambulance staat gereed mocht het toch mis gaan.

Er verblijven na de vulkaaneruptie nog altijd 219 mensen in hotels waarvan een groot deel bewoners uit Puerto Naos. De eilandregering verklaarde dat de mogelijkheid om tijdelijk terug te keren naar Puerto Naos een eerste stap is. De hoop is dat er de komende maanden meer positief nieuws te melden zal zijn voor de bewoners van Puerto Naos.

De weg naar het zuiden
Wat betreft de weg over de lava om via de westkant van La Palma het zuiden te bereiken worden grote stappen gemaakt. De weg is op vaste tijden geopend voor alle type voertuigen. De verwachting is dat de weg eind augustus geasfalteerd zullen zijn.

Tributo The Beatles door de Flaming Shakers op de Plaza de España, Los Llanos.

Love Festival
Last but not least; The Beatles gaan 27 juli vanaf 21 uur optreden op de Plaza de España van Los LLanos. Het zijn niet de echte Beatles, maar als je je ogen sluit, zijn ze niet van de echte te onderscheiden. Het optreden is onderdeel van het jaarlijkse Love Festival.

Het Isla Bonita Love Festival is een evenement dat verschillende concerten op het eiland La Palma samenbrengt en dat strijdt voor de sociale rechten van de LGTBI+ gemeenschap. Het festival wordt 30 juli afgesloten met een macro-concert in de haven van Tazacorte 30 waar zo´ n 10.000 bezoekers worden verwacht voor o.a. een optreden van Alejandro Sanz.

Bron: Prensa La Palma

2 reacties op “Terugkeer Puerto Naos stapje dichterbij

  1. Goed nieuws, maar voorzichtigheid geboden.
    Fijn voor die mensen om even in je eigen omgeving te zijn, al blijft het bij poetsen en ventileren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *