Muziekspektakel in het noorden van La Palma

De comfortzone, het is er heerlijk en aangenaam maar voordat je er erg in hebt lijken alle dagen op elkaar.

Na al dat aangenaam dobberen op de zomerse luiheid van augustus hadden we slechts één stimulans nodig om de deur van ons veilige nest achter ons te sluiten. In El Tablado, het kleinste dorpje van La Palma waar nooit iets valt te beleven, stond een groots muziekspektakel gepland.

Het kerkje van El Tablado.

Muzikaal avontuur

Het rondreizende muziekgezelschap Suakai maakt deze zomer een tournee door Spanje en heeft er voor gekozen om op te treden in kleine, vergeten en afgelegen dorpen. Een muzikale reis van geschoolde muzikanten die de vertrouwde concertzaal verruilden voor het onvoorspelbare en avontuur.

Naast het kerkje van Tablado, op het plein met de afmeting van een middelgrote huiskamer zat het publiek dicht op elkaar. Met rechts de diepe afgrond van een kloof en de stekels van een cactus speelden de musici met passie en gevaar voor eigen leven filmmuziek.

Door de kloven en over de bergen klonk de filmmuziek van In de ban van de ring.

Het muziekgezelschap Suakai op het pleintje naast de kerk van El Tablado.

Hartstocht voor de muziek
Voor even was het 26 personen tellende dorp terug in de tijd toen er nog 600 personen woonden. Er werd hard gewerkt op het land maar ook vierde men het leven met muziek en dans.

De musici overstemden het voortdurende geruis in mijn hoofd dat het wereldnieuws van de laatste tijd teweeg brengt. Er was stilte, hartstocht en vooral muziek. De zon zakte boven de berg, vanachter een wolk langzaam in de richting van de oceaan. Het publiek werd opgetild van de kelder naar de bovenste etage.

Nadat de laatste toon had geklonken was iedereen even stil. We kregen meer dan waarvoor we waren gekomen en niemand viel in de afgrond of cactus.

Ons hotel voor de nacht in El Tablado.

 

Informatie over Suakai:
Het project “Musica para soñar” brengt muziek naar de kleinste dorpen in de verste uithoeken van Spanje.
Bekijk de video (Spaans) www.youtube-Suakai

Meer blogs over Tablado:
Op de stoep
Arte y Magia

 

 

Één gedachte over “Muziekspektakel in het noorden van La Palma

  1. El Tablado en de streek er rond behoort tot het mooiste wat La Palma kan bieden , in mijn ogen toch .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *