Uitgaan op La Palma en keuzestress

Het was wederom een zware zaterdag om te kiezen uit het culturele aanbod op La Palma.

Zappen
Je kunt als vliegende reporter van La Palma Nieuws maar op een plek tegelijk zijn. De berg tussen oost en west is te hoog en de kloof tussen zuid en noord te diep om even hink-stap-sprong van het ene evenement naar het andere te zappen. Er zal niets anders op dan om een keuze te maken.

In Santa Cruz was een 200 meter lange ijzeren draad gespannen over een deel van het stadje. Twintig koorddansers hadden zich aangemeld om van de ene kant van de kabel naar de andere kant te lopen. In de middag startte een festival met muziek waar je happy van wordt.

De vereniging El Atajo zocht op hetzelfde moment de stilte en natuur tijdens een georganiseerde wandeling in het zuiden. In het noorden werd er poëzie voorgedragen tijdens het festival van het woord.

In het noordwesten rond de mercadillo van Puntagorda vond een kunstfestival plaats met workshops en muziek. Dichter bij huis in El Paso was een podium opgebouwd voor het oktoberfeest met rockabilly muziek en heel veel bier.

Workshop Afrikaanse dans tijdens Agrofiesta in Los Llanos.

Keuzestress
Ik koos er voor om naar het Agrofiesta ecológica te gaan op de plaza de España van Los Llanos. Maar zelfs hier was er keuzestress. Op het zelfde moment had ik de keuze uit een interessante documentaire, workshops over ecologische landbouw en er was elders in het stadje een optreden van twee clowns.

En terwijl ik stond te chillen en de tijd aangenaam verstreek in de buurt van het podium en de tap kreeg ik te horen dat ik toch echt wat had gemis. Het optreden van twee clowns in het museum van Los Llanos was om te lachen, gieren en brullen geweest.

Wie denkt dat na dit weekeinde het gedaan is met de angst om iets te missen heeft het mis. Er is de komende dagen een Jazz optreden en een pianoconcert. Daarbij kan ik me opgeven voor een cursus tango, Afrikaanse dans, macramé, een tweedaagse workshop stervensbegeleiding en een cursus meditatie.

Die laatste mogelijkheid lijkt me wel wat om af te komen van mijn angst om iets te missen.

Koorddanser in Santa Cruz de La Palma. Foto: ayuntamiento Santa Cruz)

Waar vind ik informatie over culturele activiteiten op La Palma?
Ga naar een oficina de turismo in een van de grotere dorpen en vraag naar actividades cultural.
Correo del Valle geeft een geresumeerd overzicht van de activiteiten voor de komende twee weken:
Klik op leer of lesen en zoek in de krant bij events (Spaans) of Kultur (Duits). Klik rechtsonder op de krant om het te vergroten tot fullscreen.

De meeste culturele activiteiten worden op La Palma gedeeld d.m.v. berichten verzonden via Whatsapp groepen.

Misschien heb je ook interesse in Bezienswaardigheden op La Palma

 

6 reacties op “Uitgaan op La Palma en keuzestress

  1. Altijd lastig op het eiland, zoveel te doen. Wij waren gisteren op een kinderfeestje en verderop was agrofiesta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *