Ultramarathon Transvulcania op La Palma

De Ultramarathon Transvulcania La Palma start om 7 uur in de ochtend bij de vuurtoren in het zuiden van La Palma. De lopers wacht een tocht van 75 kilometer vanaf zeeniveau naar 2426 meter hoogte, berg af naar Tazacorte en voor de laatste keer 400 meter berg op naar Los Llanos.

Helden
De snelste loper kwam na 7 uur rennen als eerste over de finish. Daar stond ik met zoveel andere supporters met tranen in de ogen van ontroering de Zweedse hardloper Peter Engdhal aan te moedigen. De handen gingen omhoog, het publiek was uitzinnig. De laatste renners zullen vanavond rond 23 uur in het pikkedonker moegestreden en uitgeput de heldenstatus bereiken wanneer ze de eindstreep over strompelen.
Hoogtemeters Ultramarathon Transvulcania. (Afbeelding: https://transvulcania.utmb.world/es/races-runners/races/ultra-marathon)
Berg oprennen

Ieder jaar opnieuw had ik zin om me in te schrijven voor de volgende editie van de Transvulcania. Totdat ik me realiseerde welke inspanning daarvoor geleverd moet worden. De voorbereiding vraagt om een intensieve training van minimaal een jaar, zes dagen in de week vier uur per dag rennen in de bergen, een uitgekiend dieet, geen alcohol en op tijd naar bed. Ik zag me zelf in mijn fantasie wel de eindstreep halen maar kon het me niet voorstellen dat ik daarvoor een jaar lang elke dag tegen een berg zou oprennen.

Vrijwillig
Om toch deel uit te maken van de Transvulcania heb ik me dit jaar opgegeven als vrijwilliger. Ik hoefde hier niet voor te trainen en kon ´’s avonds na het uitdelen van de rugnummers onder het genot van een Belgisch biertje met trots vertellen over al die hardlopers die uit alle hoeken van de wereld naar La Palma waren gekomen.

Waarom er zoveel hardlopers iedere keer opnieuw terugkeren naar ons eilandje voor dit sportevenement gaf de winnaar tijdens het interview na zijn gewonnen race het antwoord: ´  De sfeer is fantastisch en La Palma is waanzinnig mooi.`

Foto`  s en beschrijving voor wandelaars  route Transvulcania over de GR-131

Video Transvulcania 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *