Een kerstboodschap met lichtjes

Ik heb het computerprogramma chatGPT de opdracht gegeven om voor onze gasten een kort en bondige tekst te schrijven en had binnen 4 seconden mijn kerstboodschap klaar. Dit was het resultaat:

Beste gasten van La Palma Oceaanzicht,

Marjan en Siepko wensen jullie hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. We hopen dat jullie kunnen genieten van de tijd met familie en vrienden en dat jullie een prachtige kerst kunnen vieren. We danken jullie voor jullie vertrouwen in ons en kijken ernaar uit om jullie volgend jaar weer te mogen ontvangen.

Met vriendelijke groet, Marjan en Siepko

De tijd die ik heb bespaard met het laten maken van deze kerstboodschap door een computer had ik kunnen gebruiken om de boodschappen voor de komende dagen in huis te halen, maar ben toch niet helemaal tevreden.

Kerstmarkt Los Llanos.

Een kerstboodschap gemaakt door kunstmatige  intelligentie klinkt als een plastic kerstboom. Er zitten wel ballen in, maar de lichtjes branden niet.

Het is als de kerstboom van Los Llanos. Het  kwam pas echt tot leven toen er een schoolklas met vrolijke kinderen voorbij kwam om een kerstliedje te zingen.

Nog zo jong en onbevooroordeeld in het leven. Bruisend, speels en puur. Voor even een kerstman of kerstvrouw zijn, elkaars handen vast houden. Samen met elkaar een liedje zingen, verbonden met elkaar.

De kerstboodschap die we dit jaar iedereen willen wensen werd door de zingende schoolkinderen perfect verbeeld.

Maar ja, hoe formuleer ik dat in woorden?

We wensen jullie een warm samenzijn en een zonnig 2023!

Marjan en Siepko

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *