Driedubbel Oud en Nieuw op La Palma

Na drie jaar geen oud en nieuwjaarsfeest op de plazas van La Palma werd het feest driedubbel ingehaald. Het feest begon niet om middernacht maar al vroeg in de middag.

Door vroeg te beginnen kon ook het Australische nieuwjaarsfeest worden gevierd. Een Palmero laat geen enkele mogelijkheid onbenut om extra lang feest te vieren.

Australische nieuwjaarsfeest
We vierden het Australische nieuwjaarsfeest met een groep vrienden in een finca. Om heel eerlijk te zijn, we waren vanwege de siësta te laat voor het Australische nieuwjaar maar ruim op tijd voor het tijdstip dat in Bangkok de vuurpijlen de lucht in gingen.

Voordat de klok 12 uur middernacht sloeg stonden we op de Plaza de España. The place to be om samen met Jorge y Maria (Jan en Alleman) de eerste stap in het nieuwe jaar te zetten.

Vanwege de vroege start van het feest zat de stemming er al goed in. Het bekende geroezemoes van de terrassen op de plaza had plaats gemaakt voor een muur van geluid van duizenden eilandbewoners die de muziek probeerde te overstemmen.

Fluweel pak met vlinderdas
De Palmeros waren op hun mooist gekleed, de mannen met colbert en de vrouwen in galajurk. De tijdelijke bezoekers met hun stevige schoeisel en outdoorkleding pikte je er zo uit. De gemeente deelde druiven uit en flesjes champagne.

Onze zoon van 23, meer Palmero dan een Nederlander, had zichzelf getrakteerd op een groen fluweel pak met vlinderdas. ¨´´  Vind je dat niet een beetje zonde van het geld om een pak te kopen dat je maar een keer per jaar aan doet,`  vroeg ik aan Mees. Dat vond onze zoon niet, want zonder pak zou hij immers niet naar de Plaza de España gaan.

Op de Plaza besprak ik de aankoop van het fluwelen pak met René die voor even terug is op het eiland. Zijn reacties: ´  In Nederland kopen ze vuurwerk dat ze de lucht in gooien, jouw zoon heeft nu een groen fluweel pak met vlinderdas.`

We wensen je een zonnig 2023!

 

Lees ook voorgaande berichten zoals: De kunst van Siepko

 

2 reacties op “Driedubbel Oud en Nieuw op La Palma

  1. Speciale momenten in speciale kleding! Ik vind het fantastisch wat jullie zoon doet!! Leef het leven, samen met de andere bewoners van La Palma op de Plaza de España…Veel liefde, geluk, gezondheid voor jullie allemaal en in het bijzonder de inwoners van Puerto Naos en La Bombilla; laat 2023 het jaar zijn dat alle activiteiten weer gestart kunnen worden…het is ze van harte gegund
    🙏🙏🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *