Kindertekeningen van vulkaan in museum

In het museum van Los Llanos is een tentoonstelling te zien van meer dan 1000 kindertekeningen.

De tekeningen zijn gemaakt door kinderen uit het door de vulkaanuitbarsting getroffen gebied tussen de 3 en de 14 jaar. Ook zijn er tekeningen te zien die gemaakt zijn door kinderen van het vaste land van Spanje om hun medeleven te tonen aan de jongste generatie eilandbewoners.

Ik was vooral nieuwsgierig hoe de kinderen uit het getroffen gebied via artistieke expressie uiting hebben gegeven aan de periode dat de vulkaan actief was. In alle tekeningen staat de vulkaan prominent afgebeeld, een aantal laat zien hoe de lavastroom van de helling naar beneden stroomt in de richting van de huizen.


De kinderen die van het vaste land een tekening stuurden worden vaak hartjes afgebeeld en is het woord animo (zet hem op!) regelmatig te lezen.

Deze tekeningen zijn gemaakt door kinderen van het vaste land van Spanje.

Tijdens de expositie werd er een workshop een groep kinderen door de kunstenares María Dolores Mulá.

Bekijk ook de schilderijen van Siepko

9 reacties op “Kindertekeningen van vulkaan in museum

  1. Ik denk dat je de kinderen er op deze manier ook beter mee leert omgaan. In een tekening kun je je heel goed afreageren.
    Een heel goed idee om dit te doen.
    Gr. Heika

  2. Kun je nagaan hoe een kindergeest werkt. De een maakt technisch gezien een goede weergave van de lavakamers. Terwijl de ander oog heeft voor het menselijk drama en tekent zelfs een verloren ziel als engel boven de vulkaan. Een een andere creativeling laat met een paar eenvoudige lijnen zien wat een lavastroom kan veroorzaken voor de omliggende dorpen. Een tekening van een kind vind ik altijd ontroerend om te zien, ook weer deze collectie van deze kleine Picasso’s in dop.

  3. Kun je nagaan hoe een kindergeest werkt. De een maakt technisch gezien een goede weergave van de lavakamers. Terwijl de ander oog heeft voor het menselijk drama en tekent zelfs een verloren ziel als engel boven de vulkaan. Een andere creativeling laat met een paar eenvoudige lijnen zien wat een lavastroom kan veroorzaken voor de omliggende dorpen. Een tekening van een kind vind ik altijd ontroerend om te zien, ook weer deze collectie van deze kleine Picasso’s in dop.

  4. Wat een goed initiatief om kinderen hun vrije expressie te laten tonen. Interessant en leerzaam om te zien hoe kinderen creatief reageren op de tragedie die de natuur heeft en nog veroorzaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *