Juan Adalid, het meest noordelijke puntje

Wie op La Palma nog verder noordwaarts wil gaan dan Juan Adalid valt over de rand van het eiland.

Juan Adalid is verlaten, het is er stil.

In de zomer is het er droog, in de winter groen. De kustvegetatie voelt zich helemaal thuis en op zijn gemak in dit lege gebied. Iets hogerop de berg heeft het laurierbos La Zarza de passaatwolken nodig om te overleven. In Juan Adalid is een vette regenbui per jaar voldoende.

Over de steile rand van het eiland zijn de uitlopers te zien van een miljoen jaar oude vulkaan. Je kunt er zwemmen in waterbekkens, mits je weet waar het paadje zich bevindt om naar beneden te klauteren.

De horizon is een rechte streep met een lichte bolling, de oceaan ruist. Je waant je aan de kust van Ierland, Schotland.

Het is een van mijn favoriete gebieden op La Palma om een wandeling te maken.

Een wandeling voor pioniers en avonturiers, er zijn geen wandelpaden, en er staan geen wandelwijzers die je de weg wijzen. Andere wandelaars kom je er maar zelden tegen.

De wandeling staat beschreven in de reisgids van Oceaanzicht.      

 

12 reacties op “Juan Adalid, het meest noordelijke puntje

  1. Wat een prachtige en heldere foto’s! Die wonderschone vegetatie! Wat is het toch een bijzonder eiland!

  2. Het aftellen is begonnen, de weken en straks de dagen worden afgestreept. Het lijkt nog zo ver weg en dichtbij tegelijk. Morgen nog exact 11 weken…

    1. Het aftellen is begonnen, de weken en straks de dagen worden afgestreept. Het lijkt nog zo ver weg en dichtbij tegelijk. Vandaag nog exact 4 weken…

  3. Ik krijg weer heimwee naar La Palma als ik de foto’s zie. Het wekt bij mij mooie herinneringen op aan mijn eerdere bezoeken en wandelingen.

  4. Beste Siepko, wat heb je de trouwe lezers en lezeressen weer prachtig en leerzaam verrast met jouw verhaal en schitterende foto’s. Een waar paradijs aan de noordkant van La Palma. Een gedeelte herken ik uit 1983 toen ik voor de eerste keer op La Palma was en prompt verdwaalde. Aan de foto’s en jouw schilderijen kunnen we jouw kunstzinnig gevoel zien. Een mooie hobby als ontspanning naast jouw werk. Jouw La Palma heeft een redelijk goede vergelijking met sommige delen van mijn Kreta. Misschien daarom voel ik mij ook op La Palma een beetje thuis. Ik hoop dat de Goden ons dit jaar toestaan om naar La Palma te komen

  5. Prachtige foto’s en heel herkenbaar. Dit gebied heeft ook meteen mijn hart gestolen. We zijn nu voor de 8e keer op het mooie la Palma en missen dit vrijwel nooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *