De nieuwe editie van de reisgids La Palma

In januari is de nieuwe editie van de reisgids over La Palma uitgekomen. De eerste gasten lopen er al mee rond op het eiland.

De foto van de vulkaan op de omslag had niemand voor september 2019 kunnen maken. In de reisgids heb ik een nieuw hoofdstuk kunnen toevoegen met zoveel mogelijk informatie van hoe en waar je de vulkaan het beste kunt bekijken. Het hoofdstukje over Todoque heb ik uit de gids moeten halen en ook het strandje Playa los Guirres zul je er niet in terug vinden.

Vijf maanden heb ik alle uurtjes die ik in het kantoor van Oceaanzicht over had gebruikt om het gehele boek te herschrijven. Alle openingstijden van restaurants zijn geüpdatet. Een klus zonder einde.

De inkt van de reisgids was nog niet gedroogd of de laatste veranderingen kwamen al weer binnen. Het authentieke restaurant Bailadero in het noordwesten van La Palma wordt over een kleine twee maanden heropend.  Geit en schaap is van de kaart verbannen en maakt plaats voor vegan en vegetarische gerechten.

Restaurant Bailadero.

Sinds kort zijn we begonnen om alle wandelingen in de reisgids opnieuw te wandelen, een project van jaren. De wandelingen worden opgenomen met de app Komoot. Dit maakt het mogelijk om nu al en aantal wandelingen te maken met de telefoon.

Via de link Update kun je nog altijd kort voor aankomst op La Palma je op de hoogte brengen van de laatste veranderingen.

De tijd staat niet stil op La Palma!

De reisgids krijg je gratis thuisgestuurd wanneer je een vakantiehuis en een auto boekt.

Inmiddels is dit blogbericht al weer oud nieuws. Lees:

Mei 2024 is de tiende editie van de reisgids uitgekomen. 

6 reacties op “De nieuwe editie van de reisgids La Palma

 1. Dus toch nog een boek geschreven. Al is het dan niet het dagelijks verslag van de vulkaan. 👍👍👍
  Gr. Heika

 2. Nou top hoor. Jouw reisgids is onmisbaar en bron van veel plezier (niet in het minst vanwege al jouw leuke commentaren en anekdotes). Geweldig ook dat jullie Komoot gaan gebruiken. Veel succes! Anne

 3. Is het mogelijk om deze nieuwe reisgids te kopen?
  Wij verblijven nu op la Palma dus kunnen hem bij je ophalen en betalen.
  We zitten in Retamar, dus niet ver van jullie huis.

 4. Net gisteren terug gekomen van een geweldige tijd op la Palma.
  Èn wat heb ik samen met een vriendin genoten van de reisgids van Siepko.
  Ik zwerf veel en graag over de wereld en ben overal op zoek naar de weetjes over culturen, gebruiken en bewoners . Dit was mijn 3e x La Palma en heb dubbel genoten door de info in de gids. Niet alleen fijne adresjes (en já de fiets van Don Manuel stond buiten voor de beste cappucino). Ook de mooiste wandelingen gelopen en veel te weten gekomen over het eiland en zijn bewoners. Èn allemaal op zo’n leuke humoristische manier geschreven. Zat gisteren in het vliegtuig nog lezend in de gids na te genieten .Dank je wel voor zoveel fijne info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *