Een verwarde wandelaar op La Palma

Tijdens de wonderschone wandeling van Santo Domingo kwamen we maar vier andere wandelaars tegen. En dat terwijl het hoogseizoen is voor wandelaars die vanuit het koudere noorden van Europa afdalen naar La Palma om kilometerslange gezondheid op te doen.

Uitstervend ras
Het was stil en sereen, ik waande me tijdens de wandeling Robinson Crusoe op een afgelegen paradijselijk eiland in de stille Zuidzee. Was het toeval dat het zo rustig was op een van de mooiste wandelingen die je kunt maken op La Palma of is de wandelaar een uitstervend ras?

Horizontaal
Er is nog een andere vraag waar ik geen antwoord op heb. Wanneer is een wandeling zwaar? Door meer dan twintig jaar de bergpaden van La Palma op en neer te lopen ben ik enigszins beroepsblind geworden.

De bijna 13 kilometer lange wandeling met een stijging van 690 meter was een makkie. Het steilste eiland van de wereld voelt voor mij als een horizontale weg door de polder. Ik ben niet meer objectief, een slechte graadmeter. Maar wie is dat wel? Komende week komen er een paar ultra-marathonlopers naar La Palma. Een van de geplande dagtochten is drie keer zo lang, en drie keer zo hoog en ze rennen het in dezelfde tijd, zonder moe te worden uiteraard.

Waar ben ik?
En dan is er nog iets. Ik heb de foto’s nog eens bekeken en deed net alsof ik niet wist dat ik ze een paar uur eerder zelf gemaakt had. Waar waren deze foto’s geschoten, was dat Nieuw Zeeland, Zuid-Amerika, Jamaica, Dominicaanse republiek?

Blijkbaar kun je je op La Palma in korte tijd een imaginaire wereldreis maken van de vulkanen van IJsland, naar de kust in de tropen, van een Spaans koloniaal stadje naar una cantina in Mexico.

Iedereen die denkt dat het leven voor een wandelaar op La Palma zo eenvoudig is heeft het mis. La Palma is niet het ene en niet het andere, La Palma is het allemaal. Uitermate verwarrend!

     

Lees ook: op de stoep van de bar in El Tablado

Wandeling het eiland rond

5 reacties op “Een verwarde wandelaar op La Palma

 1. Ook dit keer ben ik weer blij verrast met en geïnteresseerd in de prachtige natuurfoto’s van La Palma. Ik kan er niks aan doen maar ik maak steeds een vergelijking met de “binnenlanden” van “mijn” Kreta. Zóveel natuurschoon vergelijkbaar maar door het grote klimaatschil in de jaargetijden ontdek ik toch weer het ultieme van La Palma. Bedankt voor de mooie foto’s zodat ik in gedachten op 2 eilanden kan genieten. Ik hoop van ganser harte -mooi oud woord- dat ik dit jaar de gelegenheid krijg om via Nederland naar La Palma te komen.

  1. Wees welkom op La Palma Egbert! Je ziet het, Siepko weet de mooiste plekken schitterend vast te leggen.
   Ik doe het omgekeerde dit jaar, vanuit La Palma via NL naar het prachtige Kreta op vakantie, verschillende kloven lopen en tevens culinair genieten.

 2. Dank je Siepko voor deze prachtige fotoreeks. In gedachten was ik terug in Las Tricias !
  Je verhalen zijn een genot om te lezen. Kijk uit naar het volgende hoofdstuk.
  Maak het goed.
  Ingrid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *