Carnaval op La Palma met kinderen

Palmeros hebben talent om feest te vieren. Carnaval biedt de perfecte gelegenheid om helemaal los te gaan en alles even te vergeten. Als nuchtere Fries is het carnaval ieder jaar opnieuw een uitdaging. Wij Friezen staan liever met onze poten in de klei dan dat we tijdens de polonaise er staat een paard in de gang lallen. Op La Palma viert iedereen carnaval. Elk jaar opnieuw wordt ik geconfronteerd met de vraag: ga ik wel of blijf ik lekker thuis. Elk jaar weer heb ik er geen zin in maar ga ik toch.

Gelukkig staan er hier geen paarden in de gang en wil ook niemand voor even een bloemetjesgordijn zijn. Het scheelt al een hele borrel dat er orkesten op het podium swingende Zuid-Amerikaanse muziek spelen.

Het grote feest Los Indianos vindt op maandag plaats in Santa Cruz. Op zaterdag komen de feestbeesten naar Los Llanos. Was er niemand geweest die me er aan had herinnerd dan was ik thuis gebleven. Marjan gaf me het laatste zetje: kom we gaan!

Een verkleedkostuum heb ik niet, maar met het zwart-witte T-shirt kon ik doorgaan voor een zeeman. Ik val liever niet al te ver uit de toon.

Vrienden hadden hun kinderen meegenomen en dat was een groot succes. De kleintjes van rond de 5 bepaalden het ritme. Na de suikerspin in de rij om wat te drinken, even naar de speelplaats voor de schommel, daarna moesten ze plassen en gingen we opzoek naar een toilet, waarna de kindjes honger kregen.

En toen de honger gestild was, kwam de vermoeidheid. En dat allemaal in een ludieke, feestelijke omgeving met clowns, piraten, Fred Flinstones, prinsessen en andere niet te duiden feestfiguren.

Het was zo’n groot succes dat mijn vrienden me gevraagd hebben of ik ook maandag mee wil gaan naar het carnavalsfeest in Santa Cruz. Ik heb voor mezelf bepaald dat ik mee ga op een voorwaarde; dat ook de kleintjes mee gaan.

Bekijk ook de video:

4 reacties op “Carnaval op La Palma met kinderen

 1. Elk jaar vlucht ik voor Carnaval naar het noorden des vaderlands, lekker rustig. Vluchten naar La Palma heeft dus geen zin daar is ook Carnaval, al denk ik dat ook het noorden een stuk rustiger zal zijn 😉

 2. Bij het zien van deze video, zou ik meteen in het vliegtuig stappen. Wat mis ik dit eiland.
  Bedankt voor het dele.

 3. Vandaag is in het zuiden de baron begraven. Ik ben al jaren weg, maar herinner me nog goed het melancholische gevoel. De beste dagen in het jaar waren weer voorbij en de winter duurde toen nog vele weken. Stort je in het feestgedruis siepko. Je weet niet wat je overkomt. En dan ook nog met zon. My God

 4. Zaterdag naar de talkpoederdag. Spekglad op de stenen door de dikke laag poeder. De eerste keer carnaval op la Palma. Aangenaam verrast, de muziek ging door tot 6 uur in de ochtend, dat was minder.
  Dinsdag zijn we om 17 uur naar de optocht gegaan in los Llanos. Wat een verschil met Nederland!!!!
  Geen drank bij de deelnemers van de optocht, kleurig, schitterende kostuums, heerlijke muziek en zang.
  Daar wordt een mens echt blij van.

  Ga ik toch nog van carnaval houden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *