Man gered uit ingewanden Santa Cruz

Vandaag even geen nieuws over het plan voor een eco-golfresort op La Palma, waar de meeste bewoners tegen zijn. Ook zal ik geen informatie geven over de aankomende verkiezingen. Liever lees ik komkommernieuws, nieuws dat als een blad in de herfst van een boom valt, daar hou ik van.

De ingang tot het darmenstelsen van Santa Cruz de La Palma.

Onder de grond
Ik werd enthousiast van het nieuwsbericht over een persoon die vanaf het strand van Santa Cruz via een ondergronds kanaal onder het koloniale stadje is terecht gekomen. Twee uur later bereikte hij Plaza Domingo, maar dan niet op, maar onder het plein.

Reddingsactie
Daar is hij gered door een noodhulpteam, bestaande uit de brandweer, lokale politie en de Guardia Civil. Ook het personeel van het stadhuis van Santa Cruz de La Palma was betrokken bij de redding, want zij kennen de weg onder de stad. De man is na de heldhaftige redding met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Afvoerkanaal
Er is verder niet bekendgemaakt waarom de man het afvoerkanaal van regenwater is ingegaan. Heeft hij 112 gebeld vanuit de ondergrondse tunnel? Wat was de reden dat hij naar het ziekenhuis werd gebracht? Ik blijf met veel vragen zitten. Ook zou ik wel eens willen onderzoeken of ik met een paar vrienden zo’n avontuurlijke tocht onder de stad zou kunnen maken.

100 % eco
Zou de minister-president van het eiland al op een idee zijn gekomen van een nieuwe toeristische attractie? Een spectaculaire tocht door de ingewanden van Santa Cruz, goed voor de werkgelegenheid en economie van La Palma, en uiteraard 100% eco, net als het geplande eco-resort voor golfers.

Nabericht:
Enkele uren na het plaatsen van dit bericht ontving ik de volgende informatie:
Badgasten op het strand van Santa Cruz hebben de politie gewaarschuwd toen zij zagen dat een vrouw zich uitkleedde en in het gat op het strand klom. Het gaat om een vrouw van Russische nationaliteit.
De naakte Russische vrouw werd na de twee uur durende zoektocht gevonden en is naar het ziekenhuis gebracht waar ze werd opgenomen op de afdeling geestelijke gezondheidszorg.

Meer informatie en foto`  s van Santa Cruz de La Palma  boven de grond

3 reacties op “Man gered uit ingewanden Santa Cruz

  1. Wat een idee om op eigen houtje dit te ondernemen. Totaal niet gelet op eventuele problemen op onbekend terrein.
    Heeft wel voor een nieuw idee gezorgd voor toerisme

  2. Siepko, bedankt voor dit bloedstollend ondergronds verhaal. De inhoudelijke wijze waarin jij verhalen schrijft vind ik prachtig. Informatief kritisch. Vaak zijn het toeristen, die zo ondernemend als zij willen zijn tijdens een vakantie, zich in angstige situaties doen belanden. Het was in ieder geval een goede, realistische oefening voor de bomberos. Ook hier op Kreta komen dit soort situaties voor. Afgelopen week raakte een Nederlands stel in de bergen in paniek toen zij verdwaald waren en hun huurauto niet meer konden terugvinden. Ook hier kwamen de bergredders op tijd. Jullie in Santa Crux hebben nu de eigen catacomben als toeristische trekpleister.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *