Was het maar altijd verkiezingstijd

We naderen de verkiezingen voor de gemeenteraad en de provincie. Hoe dichter we bij de datum van de stemming komen, hoe leuker het wordt op La Palma.

Heb je last van FOMO, fear of missing out, dan heb je in deze tijd een groot probleem. In de weken voor de verkiezingen worden er volop culturele activiteiten georganiseerd. De gemeente doet een poging om zich van zijn beste kant te laten zien. Hier gelooft niemand in holle beloftes, maar een feestje van de gemeente kan een extra stem opleveren.

Popmuziek op de Plaza de España van Los Llanos (Foto: Facebook Los LLanos)

Cultureel aanbod
Afgelopen weekend hadden op het eiland de keuze uit onder meer de volgende activiteiten: het aansprekende Festival del Mundo in Puntagorda met internationale hapjes, spellen voor jong en oud en een festival met muzikanten uit Afrika en Jamaica, In Los LLanos was er flamenco in het park, Canarische muziek op de plaza voorafgegaan door een popband, er was een zangeres met gitaar onder de pergola in het zuiden, verhalenvertellers voor kinderen in Breña Baja, een Zuid-Amerikaanse avond in Santa Cruz en een dansvoorstelling in Tazacorte.

Na de avond vorig weekend met vrouwelijke dj’s, waarbij de muziek dermate hard stond afgesteld waardoor ik dagenlang rondliep met een piep in mijn oren, kozen we dit weekend uit het overvloedige pre-verkiezingsaanbod voor een verstillende activiteit: een dansvoorstelling in Tazacorte.

Balletvoorstelling in Tazacorte. (Foto: S.W.)

Dans
Een achttal balletdansers dansten onder de zwoele sterrenhemel een prachtige voorstelling. Alle lelijke beelden van een week nieuwsberichten uit de wereld die tot me waren gekomen, werden vervangen door sprookjes, schoonheid en sereniteit.

Na de voorstelling was er niets anders dan licht en positiviteit in mijn hoofd. Ik had geen enkele twijfel meer over de goedheid van de mens. Ook werd ik opnieuw sentimenteel, wat is La Palma toch geweldig!

Ik ga toch nog eens goed nadenken op wie ik straks zal stemmen voor de gemeente waarin ik woon. Jammer dat er in ons dorp geen enkele balletdanser zich verkiesbaar heeft gesteld.

 

5 reacties op “Was het maar altijd verkiezingstijd

    1. Hola John, ik had er ook nog bij kunnen zetten:
      middagprogramma met markt in El Paso gevolgd door een band waarvan ik om 1 uur in de nacht zelfs nog even wakker werd (-:

  1. Het water loopt mij letterlijk in de mond: Flamengo en Ballet ,dat alleen al! Beiden heb ik veel en langdurig gedaan en mijn hartje gaat er nog steeds van open. Tja mijn jaarlijkse maand in maart levert meestal niet zoveel op van al dit moois. Afgelopen maart was ZIRIAB in Tazacorte nota benen ,precies op de dag dat ik in het vliegtuig moest stappen…ai,ai.
    Altijd blijven hopen voor 2024 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *