In de lucht van Malaga naar La Palma

Na een week vakantie in Malaga bevinden we ons opnieuw hoog in de lucht. Het vasteland onder ons wordt geteisterd door een hittegolf met temperaturen van boven de 40 graden.

Over twee uur zal ik weten welke temperatuur het op La Palma zal zijn, wanneer het vliegtuig vol in de remmen zal gaan en op de niet al te lange landingsbaan tot stilstand zal komen. Dankzij de ligging midden in de oceaan zal het daar aanzienlijk minder heet zijn dan in de straten van Malaga.

Malaga, met zijn charmante stadscentrum, stranden, geschiedenis en musea, is booming. De stad barst bijna uit zijn voegen. We hebben genoten van de bruisende stad en gaan voldaan naar huis, vol nieuwe inspiratie.

Cultuur snuiven
Tussen het bezoeken van musea, een theater, het filmhuis, een kathedraal, terrassen, het strand en restaurants kon ik het niet laten om Malaga met La Palma te vergelijken.

Malaga is een reus en La Palma is reusachtig in wat Malaga niet kan bieden. Op het vliegveld telde ik op de informatieborden maar liefst vijf directe vluchten van Amsterdam naar Malaga. Dat zijn er meer dan 30 per week. Op La Palma zijn we al blij met die ene vlucht per week op vrijdag van Transavia vanaf Amsterdam.

Malaga heeft Picasso, La Palma heeft de natuur. Malaga heeft een bruisend stadsleven, La Palma heeft de rust en schone lucht om op adem te komen.

Jazz
Op cultureel gebied moeten we het op La Palma doen met traditionele dorpsfeesten, waarbij de plaatselijke heilige een rondje rond de kerk wordt gedragen, Abba-lookalikes op een luie zaterdagmiddag en komend weekend een bescheiden jazzfestival op het plein, waar echte muziekliefhebbers al weken naar uitkijken.

La Palma is in stilte onder een drakenbloedboom zitten, uitkijken over de eindeloze oceaan en daar heel gelukkig mee zijn.

Afbeeldingen: Siepko

 

Op La Palma was de temperatuur bij het vliegveld van La Palma op 11.07.2023 om 14.35 uur 27 graden.

Meer informatie over het weer

6 reacties op “In de lucht van Malaga naar La Palma

  1. Moeilijk te vergelijken, Malaga is heerlijk voor een paar dagen, maar de laatste jaren zo toeristisch geworden.
    La Palma, tja, zodra je het vliegtuig uitstapt voel je de rust en ruik je de natuur, echt vakantie
    Maar….. ik ben al haren verliefd op beiden💖

  2. Inderdaad niet te vergelijken , maar geef mij La Palma maar is mooier ,rustiger en voor ons veel uitdagender da Malaga !

  3. Gewoon uit nieuwsgierigheid: bestaat er op la palma een woord voor overprikkeld en is dit fenomeen daar eigenlijk überhaupt bekend?

  4. Ben den ik op beide plekken vijf keer geweest ,moest ik kiezen ,koos ik voor La Palma ,rust in je hoofd is belangrijker dan continue afleiding .Wist je trouwens dat op oudejaarsavond en kerstavond Malaga uitgestorven is en je precies nog 1 kroeg vind waar je wat kan krijgen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *